Liviu Dragnea a lansat un atac dur către președintele Klaus Iohannis, după ce șeful statului i-a cerut demisia Vioricăi Dancila, in mod repetat.

”Ce ne mai plănuiește președintele ca să se întâmple această demisie?”, a spus Liviu Dragnea, făcând referire la demisia lui Dăncilă.

După ședința PSD, Liviu Dragnea nu s-a oprit: a mai spus că amenințările lui Iohannis către Dăncilă sunt făcute în stil mafiot, iar epoca Iohannis este mai rea decât epoca Băsescu.

Liviu Dragnea a afirmat, după şedinţa PSD, că preşedintele Klaus Iohannis urmăreste să saboteze sau să subminize activitatea premierul, Guvernul şi majoritatea parlamentară. “Nu luăm în calcul suspendarea preşedintelui”, a spus şeful PSD.

În ceea ce priveşte vizita premierului în Vatican, acesta a spus că Viorica Dăncila i-a făcut Suveranului Pontif, iar acesta i-a spus că în 2018 nu se poate şi că în 2019, chiar în prima parte a anului, urmează să viziteze România.

“Oricine îl invită pe Suveranul Pontiv şi acceptă reprezintă un lucru bun pentru o ţară”, a mai spus Dragnea

“Modul în care preşedinte Iohannis reacţionează, jigneşte cu fiecare ieşirea publică este greu de explicat, dar vom găsi explicaţiile”, a completat Dragnea.

Liviu Dragnea a spus că Viorica Dăncilă nu ar fi anunţat niciodată ceva ce nu s-ar fi discutat. “Nu este nicio încălcare a protocolului. Este supărare mare când eu sau doamna Dăncilă avem contact extern. Înţeleg că preşedintele Iohannis vrea să conducă şi Guvernul şi Parlamentul, dar nu îl lasă Constituţia. Ceea ce se întâmplă nu face bine României”, a mai afirmat şeful PSD.

Liviu Dragnea a mai spus că premierul şi Guvernul nu trebuie să fie intimidat de declaraţiile făcute de preşedintele Iohannis.

”Amenințarea explicită e făcută într-un stil mafiot: ar face bine să facă ce i se spune. Astfel de expresii și amenințări le-am văzut în filme”, a susținut Dragnea.

În ceea ce priveşte convocarea ministrului de Externe de către preşedintele Iohannis, şeful PSD spune că este o decizie pe care o va lua Viorica Dăncilă.

LĂSAȚI UN MESAJ