cufarulnaturii.ro

Un barbat in varsta de 46 de ani din Arad, care a ramas invalid dupa ce un copac a cazut peste el, in timpul serviciului, a decis sa plece in Spania la cules de struguri.

Umilit de autoritati, care i-au dat o indemnizatie de 39 de lei, Mihai a decis sa sa plece din Romania. In tara, nu are cum sa supravietuiasca. Are o familie de intretinut, iar pensia de 39 de lei pe luna este prea mica.

Fotograful Ciprian Hord a publicat pe contul sau de Facebook cateva fotografii in care surprinde momentul in care Mihai Cin asteapta sa se urce in autocar si sa plece in Spania.

PublicitateArthrelix

“Mihai, 46 de ani, pleaca la munca in Spania ca lucrator sezonier la cules de struguri. Si-a pierdut bratul drept acum un an intr-un accident de munca, dupa ce un copac a cazut peste el in padure.

Din cauza legislatiei si a birocratiei din Romania, a primit o idemnizatie de invalid de 39 de lei (9 euro) pe luna. Are 3 copii si sotia lui lucreaza cu ziua, scrie Ciprian Hord, pe Facebook.

Comisia de Evaluare a persoanelor Adulte cu Handicap a decis, in urma cu cateva luni, ca omul nu mai are handicap grav, ci mediu. Statul roman, cel care ar trebui sa il protejeze, nu-i da dreptul decat la o pensie de handicap de 39 de lei.

Nici dreptul la un insotitor platit nu are.  Din pensia de 39 de lei, Mihai Cin nu poate sa isi plateasca nici macar drumul pe care trebuie sa il faca, periodic, la comisia de evaluare, asa cum e legea.

libris.ro

LĂSAȚI UN MESAJ