evomag.ro

Aproximativ 50.000 de români, testați gratuit pentru depistarea hepatitei C în București, Cluj, Iași și Timiș

50.000 de persoane din România vor beneficia de teste rapide gratuite pentru depistarea hepatitei C, în cadrul unui proiect inițiat de Societatea Română de Gastroenterologie și Hepatologie, care se va derula până în luna august, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Proiectul integrat de testare-diagnostic-tratament pentru subiecții cu risc crescut de hepatita C” a fost lansat, miercuri, la Timișoara, de Societatea Română de Gastroenterologie și Hepatologie.

Testul durează cinci minute și se face fără bilet de trimitere

Proiectul în cadrul căruia sunt puse la dispoziție 50.000 de teste rapide pentru depistarea hepatitei C se va derula, începând de săptămâna viitoare și până în luna august a acestui an, în patru unități medicale din țară. Este vorba de Institutul Clinic Fundeni, institutele regionale de gastroenterologie și hepatologie din Cluj-Napoca și Iași, precum și Clinica de Gastroenterologie a Spitalului Județean Timișoara.

Efectuarea acestui test durează cinci minute, iar persoanele interesate nu au nevoie de un bilet de trimitere pentru a beneficia gratuit de astfel de analize.

În cadrul proiectului vor fi oferite și consumabilele necesare pentru ca pacienții care se adresează celor patru spitale din București, Iași, Cluj-Napoca și Timișoara să poate fi testați, iar cei depistați cu hepatita C să fie imediat evaluați și tratați.

melimeloparis.ro

LĂSAȚI UN MESAJ