Eroare sau intenție? Directorul Nicolae Viusenco, de negăsit

În astfel de cazuri, în care sunt descoperite achiziții la suprapreț se ridică problema dacă este o eroare sau dacă s-a acționat premeditat, în cunoștință de cauză.

Să clarifică ambele situații! O eroare se produce în momentul în care se achită cu 5 până la 20% mai mult din prețul pieței. În astfel de cazuri, se poate considera că s-a produs o eroare!

În cazul în care s-a plătit de 5 ori prețul pieței, deja discutăm despre un SUPRA comision!

Directorul SCOLII” STEFAN BARSANESCU” IASI, Nicolae VIUȘENCO nu a putut fi contactat pentru a ne oferi un punct de vedere legat de această procedură de achiziție care ridică multe semne de întrebare.

Pentru un LAPTOP Asus, a cărui valoare de piață este de 1.57990 RON a fost achiziționat la năucitoarea sumă de 7982.3 RON

Achiziția a fost realizată de SCOALA” STEFAN BARSANESCU” din IASI în data de 07-12-2018.

Pentru un LAPTOP ASUS cu specificațiile NB X541UA CI3-7100U 15″ 4GB/500GB X541UA-GO1256 ASUS, SCOALA” STEFAN BARSANESCU” IASI a plătit Covo Solution SRL suma de 7982.3 RON.

 

 

 

 

 

 

Acest preț a fost achitat în condițiile în care produsul poate fi achiziționat de la emag.ro la doar 1.57990 RON.

Despre COVO SOLUTION SRL

Dacă mai exista un dubiu legat de o posibilă eroare strecurată în această achiziție, ea este spulberată de multitudinea contractelor obținute de către administratorul acestei firme în raport cu sistemul educațional ieșean.

Vom reveni cu detalii suplimentare legate de natura acestor contracte. Doar în 2017, această firma a înregistrat 333 astfel de contracte.

COVO SOLUTION SRL este deținută și administrată de VAMANU OVIDIU IONUȚ. Firma are 3 ani vechime și are un obiect de activitate centrat pe comertul cu ridicata al calculatoarelor, echipamentelor periferice si software- ului.

Mesajul redacției Ziarului “Buna Dimineata Iași”

Dacă aveți un posibil răspuns sau poate un indiciu pentru reporterii de anchetă ai ziarului nostru ne puteți scrie pe adresa office@bunadimineataiasi.ro! Doar cu ajutorul dvs vom putea să STOPĂM acest furt generalizat din bugetele publice! Orice indiciu poate conduce la finalizarea unei anchete. Fiecare anchetă jurnalistică poate conduce la declanșarea unei anchete judiciare și pe cale de consecință la punerea sub acuzare a celor care delapidează bugetele statutului și care implicit ne fură pe fiecare dintre noi! Ziarul “Buna Dimineata Iași” își asumă protejarea deplină a confidențialității surselor care ajută la realizarea acestor anchete.

LĂSAȚI UN MESAJ