evomag.ro

Patru ieșeni, în stare GRAVĂ la spital, într-o singură zi, după ce au încercat să se SINUCIDĂ

inpuff.ro

2019 a început cu numeroase tentative de suicid, la Iași. Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului ”Sfântul Spiridon” a fost luată cu asalt, încă din primele zile ale anului, de mai mulți ieșeni care au încercat să se sinucidă. Metoda cea mea des întâlnită este supradoza de medicamente.

Într-o singură zi, trei femei și un bărbat au ajuns pe patul de spital din acest motiv. Este vorba despre o tânără de 18 ani, domiciliată în Tulcea, dar care se afla în vizită la rude, care a ingerat mai multe medicamente ce conțineau paracetamol.

”La Unitatea de Primire Urgențe a fost adusă o tânără de 18 ani, originară din Tulcea dar aflată în zonă. Aceasta a ingerat 60 de comprimate de Saridon. Tânăra a fost internată laToxicologie, pe Clinica II Medicala”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU SMURD.

Alte două femei, în vârstă de 40, respectiv 49 de ani au încercat să se omoare folosind aceeași metodă. ”La Unitatea de Primire Urgențe au mai ajuns două femei. O pacientă în vârstă de 40 de ani, din Galata a înghiţit voluntar 10 comprimate din medicamentaţia soţului decedat recent. Aceasta prezenta stări de anxietate, dar a refuzat internarea la Clinica de Toxicologie, fiind dirijată către spitalul de Psihiatrie. O altă pacientă de 49 de ani prezenta intoxicație voluntară cu medicamente. Ea a
a înghiţit mai multe pastille folosite în tratarea epilepsiei. Totodată prezenta etilism acut. Femeia a fost internată de asemenea la Toxicologie”
, a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului ”Sfântul Spiridon”.

Și un bărbat, în vârstă de 32 de ani din Iași, a vrut să-și încheie socotelile cu viața. ”La UPU a mai ajuns un pacient de 32 de ani care a consumat o cantitate mare de cocaină. Totodată, bărbatul prezenta etilism acum. După ce a primit îngrijirile necesare, pacientul a plecat la domiciliu, cu indicații clare din partea medicilor”, a adăugat prof. dr. Diana Cimpoeșu.

melimeloparis.ro

LĂSAȚI UN MESAJ