cufarulnaturii.ro

Direcţia de Sănătate Publică a emis o alertă medicală în România după confirmarea a zeci de cazuri de oameni infectaţi cu virusul West Nile

Având în vedere faptul că boala se poate transmite de la om la om prin sângele transfuzat, sângele donat este testat suplimentar, iar cei care prezină înţepături pe corp nu sunt lăsaţi să doneze.

Potrivit primelor informaţii, 22 de persoane au fost confirmate cu virusul West Nile.

PublicitateArthrelix

Pentru prevenirea infecţiei cu virus West Nile se recomandă următoarele măsuri generale

Din informaţiile pe care le am, până în momentul de faţă nu a fost confirmat nici un caz de infecţie în judeţul Iaşi în ceea ce priveşte virusul West Nile. De asemenea nouă ni se aduc la cunoştinţă cazurile din ţară cu infecţia respectivă deoarece, ca o măsură de precauţie persoanele care au tranzitat zonele respective, sau locuiesc în zonele respective, trebuie să fie respinse de la donare pe o perioadă de 28 de zile, a declarat Lavinia Scripcaru  – Directorul Centrului de Transfuzii Iaşi.       

Conform informaţiilor oferite de Ministerul Sănătăţii şi de Centrul Naţional de Boli Transmisibile în momentul de faţă există 15 persoane infectate cu virusul West Nile. Nu sunt motive de îngrijorare aceste cazuri sunt la nivel naţional. Prin urmare nu există riscul unei epidemii de amploare. Mai mult, pentru persoanele cu vârsta de peste 15 ani se poate realiza un screening şi un set de investigaţii pentru determinarea virusului West Nile.
libris.ro

LĂSAȚI UN MESAJ