evomag.ro

Insomnia este o problemă care afectează tot mai multe persoane. Din fericire, se poate trece peste această tulburare fără a apela la medicamente, doar cu ajutorul unor fructe, legume şi plante medicinale.

Una dintre principalele cauze ale insomniei reprezintă lipsa de melatonină. Acest hormon este secretat de glanda pineală şi are rolul de a regla ritmul cardiac. În momentul în care corpul uman nu mai secretă destulă melatonină, apar şi insomniile. Netratate la timp, acestea pot duce chiar şi la depresii.

Din fericire, reglarea nivelului de melatonină din organism se poate face şi cu ajutorul fructelor şi al legumelor, scrie Revista Ioana.

Ciresele si bananele

Ciresele si bananele – Consumate zilnic, chiar şi sub formă de suc natural, acestea vor aduce în scurt timp nivelul melatoninei din corp la normal. Aproape la fel de eficiente pentru a scăpa de insomnie sunt şi bananele. Acestea sunt bogate în vitamina B6, care ajută la producerea melatoninei.

inpuff.ro

Alimente bogate în fibre – Studiile au descoperit că cei care mănâncă alimente bogate în fibre – în special legumele, cum ar fi lămâie și năut – ajung să adoarmă mai repede și există mai puține șanse să se trezească în timpul nopții decât cei care mănâncă alimente ambalate cu zahăr și grăsimi saturate.

Migdale și nuci – Migdalele și nucile sunt bogate în fibre și, de asemenea, magneziu, care pare să ajute la somn. O mână mică va stinge foamea și vă va ajuta să adormiți mai mai repede.

melimeloparis.ro

LĂSAȚI UN MESAJ