bibloo.ro

Aproape 40 de elevi din județul Vaslui au ratat admiterea la liceu în urma primei etape de repartizare computerizată, deși, la nivel de județ, au rămas 522 de locuri libere pentru toamnă

Cea mai mică medie de admitere în clasa a IX-a a fost de 2,11, la o unitate de învățământ din municipiul Bârlad, nu mai puțin de 11 elevi cu medii sub 3.00 fiind repartizați la liceu.

Numărul foarte mare de locuri la liceu a adus liniște în rândurile absolvenților de gimnazii din județul Vaslui. Drept dovadă este faptul că media minimă de admitere în clasa a IX-a fost de 2,11, la Liceul Tehnologic ”Petru Rareș” Bârlad, obținută de o elevă care, la concursul de Evaluare Națională, a avut media 1.00.

De asemenea, alți zece elevi, majoritatea de la școli din mediul rural, au intrat în liceu cu medii sub 3.00. La nivel de județ, din cei 2.424 de absolenți de clasa a VIII-a admiși, 320 au avut medii sub 5.00. Dintre aceștia, cei mai mulți au intrat la licee tehnologice din mediul rural, însă sunt și unități de învățământ din municipiile Vaslui și Bârlad care au admis astfel de elevi. Chiar și așa, cu excepția unităților de top, liceele din județ au rămas cu locuri libere pentru următoarea etapă de admitere.

Însă, deși au rămas 522 de locuri neocupate, sunt 39 de elevi care nu au intrat la liceu pe motiv că au avut medii mici și au bifat puține opțiuni pe fișele de înscriere.

apiland.ro

LĂSAȚI UN MESAJ