Vrei RECLAMA TA aici?melimeloparis.ro

Un nou studiu, publicat în British Journal of Sports Medicine, relevă că zahărul provoacă acelaşi tip de adicţie că opiumul şi cocaina şi că acesta este motivul pentru care puţine persoane pot rezista tentaţiei dulciurilor. 

Se mai precizează că decizia opririi consumului de zahăr aduce aceleaşi simptome că procesul de dezintoxicare de droguri: se trece printr-o perioada de sevraj.

Studiul afirmă că zahărul ar deschide poarta de acces la alcool şi alte substanţe periculoase care dau dependenţă. Produsul este rafinat din plante pentru a ajunge în starea de cristale albe pure – un proces despre care cercetătorii cred că are o contribuţie majoră la proprietăţile sale de adicţie.

Vrei RECLAMA TA aici?vitamix.ro

Concret, se menţionează că dulciurile produc efecte similare cu cele ale consumului de cocaină, putând modifica starea de spirit a consumatorului, prin capacitatea lor de a fi asociate cu recompensa şi plăcerea.

Părerile sunt împărţite: Robert Lustig, profesor de pediatrie la Universitatea din California San Francisco, a declarat că este preocupat de acest studiu. “Eu cred că zahărul da dependenţă, mulţumită proprietăţilor sale metabolice şi hedonice”, a spus el. Lustig este adeptul ideii că zahărul este “alcoolul copilului”. Cu toate acestea el consideră că dependenţa este slabă, ca nicotina mai degrabă.

Vrei RECLAMA TA aici?sentimente.ro

LĂSAȚI UN MESAJ