bibloo.ro

Specialiștii avertizează că riscul la care se expun bărbații care își țin telefoanele mobile în buzunar este real. Aceștia vor avea mari șanse să aibă probleme de fertilitate. 

Norma Patricia Trejo, un medic de la Centrul specializat în infertilitate din Mexic, avertizează că dispozitive precum telefoanele celulare sau laptopurile precum şi desfăşurarea muncii în locuri expuse la solvenţi, pesticide sau metale grele poate reduce fertilitatea la bărbaţi cu un procent cuprins între 25% şi 35 %, potrivit Agerpres.

“Bărbaţii care lucrează de acasă, home office, sau care ţin celularul în buzunar şi se expun căldurii emanate de acesta cel puţin opt ore pe zi pot avea probleme de fertilitate”, a declarat specialistul.

La nivel global, problema infertilității afectează afectează 8 % dintre cupluri la nivel global. Foarte mulți oameni cred că  infertilitatea este o problemă exclusivă a femeii, însă realitatea este cu totul alta, aproximativ 70 % din cazurile de infertilitate fiind legate de o problemă pe care are bărbatul.

Principalii factori care pot afecta fertilitatea masculină sunt consumul de tutun, alcool, disfuncția erectilă sau creșterea temperaturii la nivelul scrotului.

apiland.ro

LĂSAȚI UN MESAJ