evomag.ro

O bătrână a ajuns la spital, după ce a fost atacată de câinele unor vecini

Femeia, în vârstă de 83 de ani a intrat în curtea unor vecini, însă a fost mușcată de câine, care a rupt lanțul în care era legat. Patrupedul a pus-o la pământ și a mușcat-o de mai multe ori.

Proprietarii au auzit țipetele femeiii și după ce au scos-o din colții câinelui, au sunat la 112 și au solicitat ajutor medical. În zonă a ajuns un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță, care a preluat-o și a transportat-o în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Sfântul Spiridon.

Conform purtătorului de cuvânt al unității spitalicești, pacienta prezenta plăgi la nivelul regiunii mamare, a coapselor și o trauma craniană minoră. ”În cursul zilei de ieri, la Spitalul ”Sfântul Spiridon” a fost adusă o pacientă, în vârstă de 83 de ani care prezenta plăgi mușcate la nivelul regiunii mamare drepte și în partea superioară coapselor. Pacienta a fost atacată de câinele vecinilor cu cădere consecutivă de la propriul nivel cu trauma craniană minoră și contuzie umăr drept”, a declarat Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD la Spitalul ”Sfântul Spiridon”.

Specialiștii atrag atenția că riscurile în cazul mușcăturilor de animale sunt foarte mari. De obicei, sunt afectate părțile descoperite: față, mâini, mâini sau picioare, dar gravitatea este mai mare dacă muşcătura s-a produs la cap. Pe lângă rană, muşcătura de câine este periculoasă pentru că produce hemoragie. Dar, prin saliva şi dinţii animalului, se pot introduce în organism microbi care provoacă infecţii,  (abces, tetanos, turbare ). De aceea, este foarte important ca după orice muşcătură de câine să se consulte medicul.

În cazul plăgilor, se spală locul afectat cu apă, apoi cu soluții dezinfectante și se pansează. Plăgile mușcate nu se suturează și este obligatorie efectuarea unui vaccin antitetanos. Dacă animalul este cu risc de rabie, se face şi profilaxia antirabică.

melimeloparis.ro

LĂSAȚI UN MESAJ