evomag.ro

Alţi doi bebeluşi născuţi la Maternitatea Giuleşti, infectaţi cu stafilococ auriu, au fost internaţi, ieri, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ‘Grigore Alexandrescu’

Numărul copiilor infectaţi cu bacteria stafilococ auriu meticilino a ajuns astfel la 17, însă în cazul ultimilor trei copii, nu a fost confirmată infecţia.

Potrivit reprezentanţilor spitalului, bebeluşii sunt supuşi unor investigaţii pentru a determina dacă sunt sau nu infectaţi cu bacteria periculoasă.

Rezultatele analizelor vor veni într-un termen de 48 de ore de la recoltarea probelor. Reprezentanţii Spitalului de Copii ‘Grigore Alexandrescu’ au precizat că bebeluşii nu au febră, iar tratamentul se face cu antibiotic.

În ultima lună, 17 copii născuţi la maternitatea Giuleşti s-au adresat Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii ‘Grigore Alexandrescu’, 12 dintre ei fiind diagnosticaţi cu stafilococ auriu meticilino rezistent în diferite culturi, notează Mediafax.

inpuff.ro

În prezent, nouă bebeluşi mai sunt internaţi, trei dintre ei având probleme respiratorii, iar trei – infecţii cutanate. Ultimii trei copii sunt supuşi investigaţiilor.

melimeloparis.ro

LĂSAȚI UN MESAJ