bibloo.ro

Călin Popescu Tăriceanu susține că România a devenit cu ajutorul DNA ţara cea mai coruptă din Europa, iar procurorii anticorupție au făcut acest serviciu țării în urma condamnărilor pentru abuz în serviciu.

Președintele ALDE a afirmat că această infracțiune nu se regăsește în țări precum Franța sau Germania.

„Nu ştiu la ce s-ar referi aceste acuzaţii concret. Codurile penale şi de procedură penală în loc să fi fost supuse la momentul adoptării unui proces de dezbatere în Parlament, au fost create în laborator de un grup de specialişti, dar nu ştiu câtă experienţă practică aveau, şi au fost adoptate prin OUG.

Am văzut, făcute de practicieni ai dreputului, judecători, profesori universitari, comentarii critice la adresa codurilor care au permis abuzurile din ultimii ani din Justiţie. Exemplul cel mai facil este cel al abuzului în serviciu, care nu este incriminat în alte ţări din Europa, în Franţa sau Germania. La noi toată lumea a fost acuzată pe bandă, dosarele instrumentate la DNA pentru corupţie 90% sunt pe abuz în serviciu, infracţiune conexă corupţiei. Toate lucrurile acestea au transformat România într-un exemplu pe care eu îl deplâng, că România a devenit cu ajutorul DNA ţara cea mai coruptă din Europa prin numărul de cazuri de corupţie raportate. Ei îşi imaginează toate grozăviile”, a declarat, pentru sursa citată, Călin Popescu Tăriceanu Tăriceanu.

apiland.ro

LĂSAȚI UN MESAJ