evomag.ro

Medicii de la Spitalul Colțea au realizat o operație în premieră pentru Europa de Est

Ei au operat un pacient cu cancer de limbă printr-o metodă endoscopică, realizată cu ajutorul unui aparat împrumutat. Autoritățile promit că anul viitor vor cumpăra aparatul respectiv.

Patru medici, dintre care doi cu specializare în Belgia, reuşit să extirpe o tumoră de limbă prin metodă endoscopică. Pacientul, fumător înrăit, suferea de cancer de limbă, extins la obraz şi spre laringe. Vineri, omul a primit o nouă şansă la viaţă, potrivit Știrilor TVR.

Practic, medicii au introdus o cameră de filmat până în dreptul tumorii. Apoi, cu ajutorul unui instrument ultrasonic avansat, au tăiat-o şi au sigilat vasele de sânge pentru a preveni apariţia hemoragiei. Intervenția a durat 3 ore, informează dcmedical.ro

Spre deosebire de operaţiile clasice, bolnavii operați cu ajutorul unui astfel de aparat nu mai rămân mutilați. Intervenţia clasică lasă sechele grave, pentru că medicii sunt nevoiţi să secţioneze mandibula. Pacienţii rămân astfel mutilaţi. În plus, timpul de recuperare este mult mai mare. În cazul unei interveţii clasice, pacienţii rămân spitalizaţi în jur de două, trei săptămâni. Dar, după o astfel de procedură endoscopică, bolnavii pleacă acasă în 5-7 zile.

melimeloparis.ro

LĂSAȚI UN MESAJ