bibloo.ro

Din 9 iulie începe înscrierile pentru studiile universitare de licenţã şi de masterat la UTI

Ieri 4 iulie, în incinta aulei Universitãţii Tehnice ,,Gheorghe Asachi” din Iaşi, a avut loc o conferinţa pe tema informari viitorilor ,,boboci”, cu privire la tot ceea ce însemnã studenţia în cadrul UTI.

Rectorul Dan Caşcaval, a anunţat cã pe data de 9 iulie vor începe înscrierile pentru studiile universitare de licenţã şi de masterat. Anul acesta Universitatea Tehnicã ieşeanã se poate lãuda cu un numãr mult mai mare de locuri bugetate, în comparaţie cu anii anteriori. Viitorii studenţi se pot înscrie cu un singur dosar şi cu o singurã taxã la toate cele 11 facultãţi.

Candidaţii din Rep. Modova vor fi scutiţi de taxe şi vor dispune de locuri speciale

Absolvenţii acestei universitãţi sunt la mare cãutare: ,,Numãrul absolvenţilor noştri care profeseazã în domeniu, atinge un procent care variazã între 65 şi 90%, în loc de 100%, deoarece faptul cã firmele angajatoare îşi au sediile, în mare parte, în vestul ţãrii, îi face pe tineri sã aibã unele reţineri, distanţa faţã de familie fiind cel mai mare dintre impedimente“, precizează rectorul UTI, Dan Caşcaval.

Referitor la partea administrativã, Bogdan Budeanu, directorul Departamentului Servicii Studenţeşti, a declarat cã în prim-plan se aflã creşterea siguranţei celor din campus, prin montarea camerelor de supraveghere atât în sãlile şi holurile universitãţii, cât şi pe strãzile din vecinãtate.

Dotări noi pentru studenții de la UTI

cel.ro

Se are în vedere şi extinderea parcãrilor pentru biciclete, cele pentru autoturisme aflându-se deja în curs de amenajare. Studenţii vor dispune şi de spãlãtorii în stil american, care vor fi la dispoziţie 24/24h, hainele fiind spãlate şi uscate într-un timp extrem de scurt.

Universitate Tehnică ,,Gheorghe Asachi” Iaşi a scos la concurs şi 41 de posturi didactice

La nivel naţional, U.T.I. are cel mai complet manual de proceduri, fiind un exemplu pentru multe dintre universitãţile de prestigiu ale României.

apiland.ro

LĂSAȚI UN MESAJ