bibloo.ro

Camelia GAVRILA: “Îndrăznește să crezi în educație și cultură!”

… pentru că doar cu atât vă veți alege, am putea noi completa. Completarea nu este nicidecum un răutăcism. Este doar cruda realitate! Camelia Gavrilă este un adevărat veteran al politicii românești. După 18 ani de politică activă și funcții administrative la vârful educației ieșene, Gavrilă nu prea are cu ce să se lăude.

În 3 mandate de consilier local, Gavrila s-a folosit constant de pretextul că se află în opoziție și asta pentru că era membru al PNL IAȘI într-un consiliu majoritar PSD, care se afla, într-adevăr, la comanda fostului Primar, Gheorghe NICHITA.

Adevăratul motiv al inactivității politice al fostului șef al ISJ IAȘI a fost de fapt altul și anume blatul politic

Gavrila a perfecționat noțiunea de blat politic, reușind să fie acceptată de conducerea Primăriei Iași în fruntea Inspectoratului Școlar Județean Iași în perioadele 1997-2001 și 2005-2008.

Abilitățile ei politice i-au deschis până și ușa de viceprimar la Primăria Iași, condusă de Gheorghe NICHITA în 2008.

Avidă de putere și dorind cu ardoare deputăția, Gavrilă a demisionat din funcția de Viceprimar pentru a candida la Camera Deputaților în același an

cel.ro

Cu acea ocazie a dat examenul în fața electoratului. Rezultatul a fost dezamăgitor în primul rând pentru Gavrila. Pierzând alegerile, aceasta s-a consolat cu poziția de consilier local.

Totuși, inspectoarea Gavrilă a înțeles că pentru a-și atinge obiectivul legat de deputăție, are nevoie de PSD.

Atât de bună a fost colaborarea liberalei Camelia cu PSD-ul, încât la invitația Președintelui PSD Iași, Gheorghe NICHITA liberala a trecut în 2014 cu totul în Partidul Social-Democrat cu ocazia ordonanței traseiștilor.

Din 2012 și până la alegerile din 2016, Gavrila a ocupat din nou funcția de Inspector Școlar General.

În 2016, PSD o pune pe lista scurtă la Camera Deputaților și astfel Gavrilă își vede visul cu ochii!

În concluzie la această scurtă introducere, nu atât calitățile de bun profesor și pedagog școlar i-au adus Cameliei Gavrila succesul în carieră, ci jocurile politice din interiorul PNL Iași și mai presus de toate blatul lui Fenechiu cu Nichita! Capac la toate a stat abilitatea Cameliei de a trage clapa liberalilor, trecând în barca social-democraților la momentul oportun!

Referitor la activitatea Inspectorului Școlar General Camelia GAVRILA

La începutului acestui an, chiar ministrul învățământului Liviu Pop, a prezentat într-o postare pe pagina sa de Facebook, situaţia şcolilor din România care au grupurile sanitare amenajate în curţile unităţilor din învăţământ.

Prin această statistică, Pop i-a dat una drept în moalele capului Cameliei Gavrilă care a păstorit școlile ieșene mai bine de un deceniu.

Ministrul Educației, Liviu POP a demonstrat faptul că judeţul Iaşi ocupă locul III în acest top neonorant!

În mesajul acestuia de pe Facebook, ministrul afirma că, la 159 de ani de la Unirea Principatelor, în România avem 2.418 unităţi şcolare cu grupurile sanitare în exterior, dar că problema va fi rezolvată în următorii trei ani prin aplicarea programului de guvernare PSD-ALDE.

„La 159 de la Unirea Principatelor Române avem 2.418 unităţi şcolare cu grupurile sanitare în exterior. Prin programul de guvernare PSD-ALDE, în cel mult 3 ani, autorităţile locale, judeţene şi centrale vor face ca toate unităţile şcolare din România să aibă condiţii decente pentru educaţia elevilor şi preşcolarilor“, afirma ministrul PSD.

Principala responsabilă de această situație este Camelia Gavrilă care nu a avut nici un fel de preocupare față de elevii din mediul rural

Chiar dacă aceste unități școlare sunt în administrarea UAT-urilor locale, ne putem întreba totuși ce a făcut ISJ-ul condus de către Garvrila pentru a îmbunătăți condițiile din cadrul școlilor aflate în zona rurală a județului Iași?

Chiar și în prezent, de câte ori l-ați tras de mânecă doamna Gavrilă pe colegul dvs de partid aflat în fruntea Consiliului Județean Iași referitor la această problemă nedemnă de secolul XXI într-o țară europeană?

Deputat din 2017, Gavrila este preocupată în continuare de aspectele politice ale educației românești

Proiectul de căpătâi al deputatului Gavrilă este “Programul Școala Politică Iași XXI”. Cu acest proiect, care fie vorba între noi este greu de înțeles la ce ar putea ajuta, Gavrila are pretenția că se achită de responsabilitatea de Președinte al Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Parlamentul României.

Agenda deputatului Camelia Gavrila este plină de astfel de evenimente cu iz politico-demagogic

Spre exemplu: Vizită la A.J.P.I.S. Iași unde Gavrilă le-a arătat studenților ce înseamnă beneficiile de asistenţă socială?!?

Descrierile acestor așa-zise evenimente sunt desprinse parcă din comunicatele politice ale Elenei Ceaușescu din anii ’80:

Prof. dr. Camelia Gavrilă, președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport coordonează cu atenție activitățile și experiențele tinerilor implicați în cadrul programului Școala Politică Iași XXI, ediția a II-a 2018. Săptămâna trecută studenții au participat la o vizită de studiu la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Iași, unde au fost întâmpinați cu multă deschidere și căldură, dar mai ales cu profesionalism de o echipă formată din …”

În activitatea parlamentară Gavrilă a susținut alături de alți 157 de parlamentari o inițiativă parlamentară fără de care este greu de înțeles cum elevii din România au putut rezista până acum

În luna martie a acestui an Camera Deputaților a ajuns la concluzia că este nevoie de un Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.509/2006 privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru preşcolari şi elevii din clasele I-IV din învăţământul de stat şi confesional.

O altă activitate parlamentară din zona educațional-culturală în care Gavrilă ne îndeamnă să îndrăznim să credem a fost Propunerea legislativă privind înfiinţarea instituţiei pentru promovarea valorilor naţionale “Regele MIHAI I”. 

Legat de învățământul ieșean, distinsa doamnă nu a considerat că trebuie să își aducă aportul în nici o privință. Totul merge bine!

La Echipa de Cabinet a Parlamentarului Camelia GAVRILA este angajată și Sabina Manea (purtătorul de cuvânt al ISJ Iași)

Mai ales la Inspectoratul Școlar Județean Iași unde conducerea este asigurată de un anturaj bine cultivat de actualul deputat.

Cu privire la moștenirea lăsată de Camelia Gavrilă la ISJ Iași vom reveni cu detalii suplimentare în materialele viitoare pentru că este total inadmisibil ca situația infrastructurii școlare județene să fie lăsată în voia soartei în timp ce șefimea de la ISJ Iași livrează rapoarte frumos împachetate.

Cât este de normal ca deputatul Camelia Gavrilă să exercite în continuare un control absolut asupra ISJ Iași prin intermediul purtătorului de cuvânt al acestei instituții pe care o are subordonată la cabinetul parlamentar?

Ne referim aici la profesorul Sabina MANEA care este consilier parlamentar la cabinetul deputatului Camelia Gavrilă și totodată purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Iași!

Surse din interiorul ISJ Iași au precizat sub protecția anonimatului pentru Ziarul “Buna Dimineața Iași” faptul că Genoveva Farcaș ia decizii doar împreună cu Sabina Manea, iar aceasta se consultă mai departe cu Camelia Gravrilă pentru care lucrează și la cabinetul parlamentar.

În acest fel, Gavrilă și-a asigurat în continuare raporturi de influență asupra conducerii Inspectoratului Scolar Județean Iași.

Conform unor informații încă neconfirmate între deputatul Gavrilă și actualul inspector școlar general există și relații de rudenie. Inspectoarea Farcaș Genoveva nu a putut fi contactată până la închiderea ediției pentru a răspunde acuzațiilor care i se aduc din interiorul instituției pe care o conduce.

Mesajul redacției Ziarului “Buna Dimineata Iași”

Dacă aveți un posibil răspuns sau poate un indiciu pentru reporterii de anchetă ai ziarului nostru ne puteți scrie pe adresa office@bunadimineataiasi.ro! Doar cu ajutorul dvs vom putea să STOPĂM acest furt generalizat din bugetele publice! Orice indiciu poate conduce la finalizarea unei anchete. Fiecare anchetă jurnalistică poate conduce la declanșarea unei anchete judiciare și pe cale de consecință la punerea sub acuzare a celor care delapidează bugetele statutului și care implicit ne fură pe fiecare dintre noi! Ziarul “Buna Dimineata Iași” își asumă protejarea deplină a confidențialității surselor care ajută la realizarea acestor anchete.

 

 

 

apiland.ro

1 COMENTARIU

  1. Dna Manea este si inspector pentru limba franceza. De foarte multe ori este de negasit la birou si de foarte multe ori a fost vazuta in zona cabinetului parlamentar. Da, in timpul programului, la cabinet sau la activitati politice! Si toate cu aprobarea inspectoarei generale. Si de Florin Ciubotaru de ce nu ziceti nimic? Ca si pe el il vezi in timpul programului la activitati cu politicieni!
    Este foarte bine ca va sesizati! Continuati si va/ne minunati!

LĂSAȚI UN MESAJ