Vrei RECLAMA TA aici?melimeloparis.ro

InfoCons – Asociație pentru Protecția Consumatorilor a realizat un studiu pe produse din carne procesată tip “Mici” ce se regăsesc pe piața din România.

În cadrul studiului au fost analizate 14 produse. Ca urmare a realizării acestui studiu, în ceea ce privește numărul de E-uri, a reieșit faptul că acesta variază între 1 și 7 E-uri. E-urile identificate în produsele studiate sunt: carmin – E120, extract de paprika – E160c, acetat de sodiu – E262, acid ascorbic – E300, ascorbat de sodiu – E301, izoascorbat de sodiu – E316, acetat de sodiu – E331, difosfati – E450, polifosfati – E452, bicarbonat de sodiu – E500.

35.71% dintre produse au specificat pe etichetă tipurile de alergeni ce se pot găsi în produs, aceștia fiind: soia, mustar, telina, grau (gluten), lapte (lactoza), ou.

Vrei RECLAMA TA aici?vitamix.ro

În ceea ce privește cantitatea, la studiu au participat atât produse cu gramaj calibrat, cât și produse vrac. Dintre produsele calibrate, gramajul acestora a fost cuprins între 500g și 1000g.

92.85% produsele au menționat pe etichetă valorile nutriționale, valoare energetică fiind cuprinsă între 163 – 311 kcal/100g.

Produsele conțin grăsimi între 11,5 și 30 g/100g. Aportul proteic pentru produsele studiate variaza între 12.9 și 20.71 g/100g și a fost îmbogățit, în cazul anumitor produse, cu: proteine din soia, proteine din porc. Conținutul de sare variază între 0.84 și 2.6 g/100g

VEZI CARE SUNT TIPURILE DE MICI ANALIZATE AICI

Vrei RECLAMA TA aici?sentimente.ro

LĂSAȚI UN MESAJ