Trucurile descoperite de cercetători pentru a uita de caniculă  

Triburile din zonele tropicale mesteca bucatele uscate de ardei chili pentru a scapa de senzatia de canicula.

Cand mestecam chili receptorii aflati pe limba trimit senzaţia de fierbinţeală către creier, transpirăm mai mult, se porneşte automat mecanismul de reducere a temperaturii corpului si in cateva minute disconfortul cauzat de canicula dispare.

Foloseşte miniventilatorul! În zilele caniculare, un miniventilator, chiar şi de jucărie, cum este cel din imagine, poate să te învioreze într-un minut. Poartă-l cu tine oriunde mergi, în parc, pe stradă, la serviciu, dar şi în mijloacele de transport în comun sau în zonele aglomerate.

Poartă o eşarfă udă la gât! Pentru o senzaţie prelungită de răcoare, în zilele toride, ia cu tine o eşarfă subţire, pe care o poţi umezi uşor. Pune-o în jurul gâtului de fiecare dată când nu mai poţi respira. Asigără- te ca eşarfa este confecţiontă dintr-un material natural, astfel ţesătura umedă îţi va menţine o temperatură constantă a corpului. 

Răcoreşte-te cu spray de corp! Când simţi că te topeşti pe picioare, pulverizează câţiva stropi dintr-un spray special de corp pe mâini şi gât.

Efectul nu va întârzia să apară, în numai câteva secunde vei scăpa de senzaţia neplăcută cauzată de căldură. Alege un spray cu un miros fructat şi evită-le pe cele cu esenţe puternice. 

LĂSAȚI UN MESAJ