”În urma apariției în spațiul public a unor informații privind declanșarea unei greve de avertisment de către soferii #CTP, în perioada 15- 17 februarie 2018, facem următoarele precizări:

În 22.11.2017, a fost înregistrat contractul colectiv de muncă valabil timp de un an și jumătate, contract asumat de către toate sindicatele organizate legal. Odată cu înregistrarea contractului, conducerea companiei a stabilit de comun acord cu sindicatele calendarul negocierilor ulterioare.

Prima etapă a vizat indexarea salariilor cu 20% de la 1 ianuarie 2018, pentru asigurarea salariilor nete la același nivel și după transferul contribuțiilor sociale din sarcina angajatorului în cea a angajatului. A doua etapă o reprezintă stabilirea bugetului de venituri și cheltuieli și negocierea politicii salariale a companiei pe anul 2018.

Acțiunea declanșată, însă neasumată oficial de o organizație sau grup de inițiativă, considerăm că este ilegală și riscă să aibă consecințe grave, chiar de natură penală. Am fost mereu deschiși dialogului și am lansat, și de această dată, o invitație la discuții clarificatoare șoferilor de autobuz.

Facem apel către toți salariații noștri să nu se lase antrenați în acțiuni care pun în pericol credibilitatea pe care încercăm să o câștigăm în raport cu călătorii noștri” a precizat in comunicat conducerea CTP IASI.

LĂSAȚI UN MESAJ