bibloo.ro

Wienerberger a renunțat la tranzacția prin care urma să preia producătorul român de cărămidă Brikston Construction Solutions, a anunțat vineri grupul austriac.

Tranzacția este investigată de Consiliul Concurenței, care și-a exprimat suspiciunea că preluarea ar putea duce la limitarea mediului concurențial și la majorarea prețurilor la cărămizi și blocuri ceramice.

Compania abandonează planul privind achiziția Brikston și retrage cererea depusă la Consiliul Concurenței”, potrivit unui comunicat Wienerberger.

Grupul austriac, cel mai mare producător de cărămidă la nivel global și unul dintre principalii producători de învelitori ceramice, a convenit preluarea Brikston de la fondul de investiții ADM Capital în toamna trecută.

Heimo Scheuch, CEO al Wienerberger AG, a comentat: „Scopul nostru este de a consolida platformele industriale și de a accelera creșterea noastră, suntem foarte bine poziționați în România și căutam oportunități atractive de creștere. Din acest motiv ne concentram pe extinderea opțiunilor existente, prin proiecte de creștere organică. Nu excludem extinderea portofoliului și pentru alte materiale de construcție în viitor “.

cel.ro

În mai, Consiliul Concurenței a declanșat o investigație referitoare la tranzacție, existând suspiciunea că preluarea ar putea duce la majorarea prețurilor la cărămizi și blocuri ceramice. Potrivit Consiliului, tranzacție este susceptibilă să creeze obstacole semnificative în calea concurenței efective, prin crearea unei poziții dominante pe piața producerii și comercializării de cărămizi și blocuri ceramice din România.

Consiliul avea la dispoziție 5 luni să prezinte o decizie de autorizare sau interzicere a tranzacției. Wienerberger se va concetra pe creșterea activității din România prin extinderea și consolidarea operațiunilor exitente, spune directorul general al grupului, Heimo Scheuch, care nu exclude eventuale achiziții pe piața locală în viitor.

Brikston este lider în producția de cărămidă din România

Înființată în 1967, compania Brikston este lider în producția de cărămidă din România și deservește industria de construcții cu un portofoliu de produse ce include mai mult de 40 de formate diferite de blocuri ceramice pentru zidărie de pereți exteriori și interiori, precum și produse pentru aplicații speciale, de grădină și în exteriorul casei.

Brikston Construction Solutions SA, cu sediul la Iași, desfășoară, mai ales, activități de producere și comercializare de cărămizi și blocuri ceramice si are peste 200 de angajați.

Compania a realizat vânzări de aproximativ 16 milioane de euro în 2016.

Grupul Wienerberger este prezent în România din 1998 și este unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcții din țară. Compania operează în total șase locuri de producție de pavaje pentru cărămidă și beton și are în jur de 470 de angajați. În 2017, Wienerberger a generat vânzări de puțin peste 76 de milioane de euro în România.

“În calitate de lider al inovării, Wienerberger a jucat un rol esențial în modelarea construcțiilor în România în ultimii 20 de ani și am investit constant în activitățile noastre din România. Vom continua să facem acest lucru și vom extinde locațiile existente. Ne vom concentra pe relațiile cu clienții și dezvoltarea în continuare a produselor inovatoare și a tehnologiilor digitale “, a declarat Heimo Scheuch.

apiland.ro

LĂSAȚI UN MESAJ