babyliss-romania.ro

Cum mimează OPOZIȚIA deputatul, COSTEL ALEXE: ieșeanul este preocupat excesiv de scandalul plăcuțelor de înmatriculare

S-au terminat problemele Iașului și parlamentarii ieșeni consideră că este cazul să se preocupe de bârfele naționale. Și nu o fac la București, nu, consideră că este cazul să le demonstreze ieșenilor cât sunt ei de deosebiți!

Este și cazul deputatului liberal de Iași, Costel Alexe. Acesta nu este un deputat oarecare, ci chiar Președintele Partidului Național Iași. Într-un efort supraomenesc de a demonstra colegilor și eventual superiorilor că face opoziție, deputatul s-a gândit să atace un subiect cu greutate și implicații adânci pentru comunitate.

Un simulacru de opoziție pe un subiect de care nu își va aminti nimeni săptămâna viitoare! Dar, din moment ce materialul a fost trimis de Alexe pe adresa redacției, îl publicăm!

Printr-un comunicat de presă, Alexe a ținut să clarifice niste lucruri, văzute prin prisma obiectivității sale absolute

comunicat de presă
cel.ro

Zilele acestea am observat cu toții cum instituții publice din România, de la Poliția Română, până la Ministerul de Interne și Ambasada României în Suedia, reușesc să găsească soluții tehnice, să asimileze legislația europeană și totodată să acționeze prompt pentru a rezolva o problemă!

Ba mai mult, dacă în raport cu un cetățean de rând, timpul standard de răspuns al statului român este “vă vom informa în 30 de zile” (care uneori sunt și ele depășite), iată că în speța “IubimPSD”, autoritățile noastre au reușit să schimbe corespondența cu cele suedeze și de câteva ori pe zi, existând o preocupare și un interes nemaintâlnit!

Este evident că dacă se dorește cu adevărat, orice problemă are rezolvare!

Așadar, revin pentru a 4 oară în ultimii 2 ani cu solicitări clare și urgente atât către doamna Carmen Dan, Ministrul Afacerilor Interne, cât și către reprezentanții Poliției Române și a tuturor instituțiilor implicate:

În județul Iași, dar și în alte județe din țară, timpul de așteptare de la susţinerea probei teoretice (sala) a examenului auto până la susţinerea probei practice (oraşul) este în medie de 4 luni.

Este incceptabil ca în anul 2018, un cetăţean să piardă 3-4 luni pentru obţinerea unui document, într-o perioadă în care societatea modernă înseamnă mobilitate, eficienţă, dezvoltare, competitivitate.

Vorbim de bani pierduţi, acte care expiră (cazier, vize medicale), locuri de muncă pierdute, deplasări în ţară sau în străinatate, oportunităţi ratate, timp irosit.

Anual, în perioada mai-septembrie, la serviciile de pașapoarte din toată țara sunt cozi imense, sute de oameni venind de la 3-4 dimineața pentru a se așeza la rând! Deși această situație se repeta an de an, niciodată atoritățile nu sunt pregătite, umilind astfel contribuabilul român!

Pe fondul eliminării taxei a auto, serviciul de înmatriculări a cunoscut de asemenea o creștere considerabilă a numărului de solicitări, fapt ce a condus la un timp de așteptare de 2-3 luni.

Soluțiile celor 3 probleme majore cu care se confruntă ieșenii, dar și restul județelor din țară sunt simple și stau în exclusive în pixul ministrului: angajări permanante, suplimentare de personal în serviciile deficitare, detașări temporare unde este cazul.

Este obligația statului să țină pasul și să se adapteze cerințelor: Iașul este în expansiune, un pol regional, centru universitar și mai ales un important centru de afaceri, numeroase corporații deschizându-și reprezentanțe aici! Suntem județul care va atinge 1 milion de locuitori în câțiva ani, dar avem în multe instituții personal ca pentru 300.000, ceea ce automat atrage blocaje, nemulțumiri, frustrări și oamenii își pierd încrederea în statul roman!

Instituțiile din subordinea Ministerului Afacerilor Interne nu și-au adaptat aparatul de lucru și astfel am ajuns la blocaje de 3 luni pentru servicii care ar trebui să dureze maxim 1 lună!

Îi solicit public doamnei Carmen Dan să rezolve urgent și cu aceeași implicare ca în cazul plăcuțelor “IubimPSD” situațiile menționate în toată țara, să schimbe câtă corespondență dorește cu Poliția Rutieră, cu serviciile de pașapoarte și cele de înmatriculări și în cel mai scurt timp să livreze românilor servicii de calitate, în timp rezonabil, fără să îi umilească așezându-i la cozi imense!

apiland.ro

LĂSAȚI UN MESAJ