cufarulnaturii.ro

Deși e recomandat ca fiecare dintre noi să aiba în casă o rețea fără fir, nu este tot timpul posibil. Așadar este foarte important să

Stii cum afli o parolă de wifi.  Este de cele mai multe oori frustrant când încerci să descarci ceva de pe internet și observi că viteza este scăzută, iar motivul se află fix lângă ușa ta: vecinul care profită de bunăvoința și de rețeaua ta de internet. Ca să eviți asemenea situații sau altele mai grave în care hakerii îți pot sparge parola, securizează-ți parola!

Conform playtech.ro, indiferent dacă aveţi un PC cu Windows 7 sau Windows 8/8.1, faceţi click dreapta pe simbolul reţelei WiFi din dreapta jos, de lângă ceas. Din meniul contextual alegeţi Open Network and Sharing Center. În partea de sus a noii ferestre, faceţi click pe numele reţelei wireless precedat de cuvintele ,,Wireless Network Connection”. Imediat vi se va afişa pe ecran o pagină cu detalii despre starea conexiunii voastre la reţea. Aici trebuie să faceţi click pe Wireless Properties, urmat de un click pe Security. La acest pas, este suficient să bifaţi Show Characters pentru ca parola din câmpul Network Security Key să se transforme din buline negre în caractere lizibile. Nu mai rămâne decât să o scrieţi la notiţie în telefon sau într-un fişiere text de pe PC.

S-ar putea ca parola la WiFi să fie scrisă pe router/mode

PublicitateArthrelix

Există câţiva operatori de internet, chiar şi în ţara noastră, care, la semnarea unui nou contract, vă livrează un router wireless gata configurat.

Puteţi apela la unelte dedicate pentru a afla parola la WiFi

Dacă de-a lungul timpului v-aţi conectat la zeci sau sute de reţele WiFi cu laptopul vostru, este important să reţineţi că toate acele parole pe care le-aţi introdus sunt salvate undeva în regiştrii sistemului de operare. Pentru a le decripta, puteţi apela la un utilitar gratuit descărcabil chiar şi în limba română. Acesta poartă numele de WirelessKeyView şi poate fi găsit la adresa nirsoft.net/utils/wireless_key.

Parola la WiFi este disponibilă şi pe pagina de configurare a routerului wireless

Dacă scenariile descrise mai sus nu se pretează pentru situaţia voastră neplăcută şi nu aveţi acces la propria reţea wireless, puteţi găsi parola la WiFi dacă aveţi acces direct la routerul din casă. Nu trebuie decât să vă conectaţi laptopul sau desktopul cu un cablu ethernet la unui dintre cele patru porturi marcate LAN de pe spatele echipamentului vostru de reţelistică. În doar câteva secunde ar trebui să fiţi online.

libris.ro

LĂSAȚI UN MESAJ