evomag.ro

Cum transformăm frica în entuziam și încredere? Nu e ușor, nici greu. Trebuie doar să vrem să schimbăm ceva

Datorită sentimentului numit FRICĂ suntem mult mai atenţi în timpul evenimentelor care ne pot pune viaţa în pericol.

Din cauza fricii, este posibil să dezvoltăm obstacole mentale în situaţii care, în mod normal, nu sunt periculoase, cum ar fi, vorbitul în public.

Accentuarea curajului, în detrimentul sentimentului de securitate este un prim pas în această setare mentală, arată INC. Oamenii sunt mult mai dispuşi să rămână într-o relaţie în care sunt nefericiţi ori să lucreze în continuare în acelaşi loc, doar pentru că aceste lucruri le asigură un anume confort şi oarecare siguranţă. Nu teama că vei rămâne fără acestea, cât nevoia de a-ţi atinge idealurile ar trebui să primeze.

Atunci când frica este înlocuită cu sentimentul de nerăbdare şi entuziasm, contribuim la micşorarea acestei stări psihologice

Ideal este să ajungi la momentul acela în care vei privi lucrurile care îţi provoacă sentimente de teamă ca pe nişte provocări şi vei fi entuziasmat să încerci să le dobori sau chiar să te bucuri de experienţa pe care ţi-o oferă, în loc să fii copleşit de frică.

Curajul nu vine singur dacă nu faci ceva în această privinţă

inpuff.ro

Un proverb suedez spune că lucrurile mici capătă umbre mult mai mari atunci când intervin grijile. Timpul pe care îl petrecem reflectând sau aşteptând să căpătăm curaj nu face decât să mărească teama de eşec sau să ne creeze impresia că evenimentele care ne copleşesc de frică s-ar putea încheia tragic. Nu în ultimul rând, fiecare frică depăşită ne creşte încrederea în sine şi doza de curaj pe care o avem.

Oricât de dificil ar fi momentul cu care te confrunţi şi oricât de mare ar fi frica ce a pus stăpânire peste gândurile tale, nu renunţa să lupţi pentru a-ţi atinge idealurile.

apiland.ro

LĂSAȚI UN MESAJ