evomag.ro

Iată că se poate! O firmă aflată în insolvență este pe placul primarului Gabriel ISTRATE

În general la Podu Iloaiei se poate orice. Ceea ce însă nu se poate realiza este dezvoltarea economică, de o manieră predictibilă a orașului.

Recent, mai exact pe 16 octombrie, RAZVAN TUR COMPANY S.R.L. a contractat prestarea unor servicii la Primăria orașului Podu Iloaei. Această firma a avut în 2017 datorii de peste 2 milioane de lei și la acest moment se află în insolvență.

Asociat unic și administrator al firmei este BROȘTEANU VASILE.

Cu toate acestea, primarul Gabriel ISTRATE a avut încredere să ofere un contract de prestări de servicii către RAZVAN TUR COMPANY S.R.L. Obiectul contractului prevede efectuarea unor lucrări de nivelare cu autogrederul în valoare de 19.400 lei.

RAZVAN TUR COMPANY SRL, este o obișnuită a contractelor cu statul

inpuff.ro

În 2017, acestă firmă a realizat 1.609.474, cifră de afaceri cu 9 angajați. Obiectul de activitate este acela al lucrarilor de constructii a drumurilor si autostrazilor.

Din 2015, au început să curgă contractele cu statul în rândul primăriilor din județul Iași. În mare parte, Broșteanu furnizează materii prime de construcții, dar efectuează și lucrări în același domeniu.

Valoarea contractelor prinse de Broșteanu este una demnă de luat în considerare. Un exemplu elocvent este un contract de 419.995 RON la Primăria Lungani.

Broșteanu a primit la Lungani un contract ce prevedea executarea unor lucrări de reparații la 18,35 km.

Însă de departe, relația dintre Broșteanu și primarul Gabriel ISTRATE i-a permis primului să câștige de departe cele mai multe contracte publice în județul Iași.

Lucrări publice efectuate de Broșteanu în 2018 

Primăria Podu Iloaiei a achiziționat în luna august de la RAZVAN TUR COMPANY SRL piatra concasata de rau 0-63, în valoare de 48750 RON și refuz de ciur +16-32 în valoare de 49500 RON. Istrate a mai contractat, în iulie, de la Broșteanu LUCRARI CU AUTOGREDERUL DE NIVELARE, în valoare de 84000 RON și lucrari cu cilindru de 70000 RON.

Un alt prieten de la Lungani, i-a dat în mai, lui Broșteanu un contract ce prevedea LUCRARI DE INTRETINERE DRUMURI DE INTERES LOCAL a cărui valoare s-a ridicat la 225000 RON. Nu a fost destul și Broșteanu a mai primit la Lungani, în aceeași lună, un alt contract pentru lucrari de igienizare cu buldozerul pe senile.

Firește că acestea sunt doar o mică parte din contractele câștigate de Broșteanu la primăriile din Iași.

Cu numeroase dosare pe rol și aflată sub incidența Legii nr. 85/2006 a INSOLVENȚEI, este foarte curios și totodată demne de remarcat criteriile de selecție folosite în adjudecarea contractelor de anumite Primării de pe raza județului Iași.

Mesajul redacției Ziarului “Buna Dimineata Iași”

Dacă aveți un posibil răspuns sau poate un indiciu pentru reporterii de anchetă ai ziarului nostru ne puteți scrie pe adresa office@bunadimineataiasi.ro! Doar cu ajutorul dvs vom putea să STOPĂM acest furt generalizat din bugetele publice! Orice indiciu poate conduce la finalizarea unei anchete. Fiecare anchetă jurnalistică poate conduce la declanșarea unei anchete judiciare și pe cale de consecință la punerea sub acuzare a celor care delapidează bugetele statutului și care implicit ne fură pe fiecare dintre noi! Ziarul “Buna Dimineata Iași” își asumă protejarea deplină a confidențialității surselor care ajută la realizarea acestor anchete.

melimeloparis.ro

LĂSAȚI UN MESAJ