Cum este posibil ca la nivelul conducerii Aeroportului Iași să existe o asemenea lipsă de profesionalism?

Directorul Aeroportului Iasi, Monica NICHITUS infirma ieri suspendarea zborurilor din Iaşi către Torino, Madrid şi Munchen. Astăzi însă și Primarul a confirmat suspendarea acestor zboruri de către Tarom.

Monica Nichitușnu am primit o notificare oficiala de la TAROM

Primarul Mihai Chirica a lansat joi, 8 februarie, într-o conferință de presă, un apel public către toate forțele politice și administrative din județul Iași pentru sprijinirea Aeroportului Internațional Iași. Edilul a apreciat că este nevoie ca scandalul să se termine și să se revină la o stare de normalitate, „în care oamenii competenți să ocupe posturile care trebuie”.

Blue Air a anulat cursa Iași – Cluj Napoca – Timișoara, iar Tarom a anunțat că din sezonul de vară va suspenda zborurile către Torino, Madrid și Munchen

„În ultima perioadă asistăm din ce în ce mai des la degradarea relației dintre operatorii de zbor și Aeroportul Iași. Acest lucru este cauzat de proasta abordare a managementului. Aceste obiective, care merg bine, nu trebuie «ajutate» să își scadă atractivitatea, mai ales că Aeroportul a avut un rol primordial în dezvoltarea unor sectoare ale economiei ieșene. În calitate de primar al municipiului Iași, adică principalul promotor sau partener al Aeroportului Iași, fac un apel public să nu ne mai batem joc de un lucru bine făcut, a declarat Mihai Chirica.”

Un nou drum de acces către Aeroport

„Trebuie să facem toți efort, indiferent cum ne numim, ca acest lucru să continue. Dacă se transformă într-o vendetă, personală sau politică, împotriva unui management, pe care nu-l judeci dacă e bun sau rău, ci pur și simplu îl demolezi, nu poate ajuta pe nimeni cu nimic. Anul acesta Wizz Air a amânat cinci noi curse, Blue Air a anulat cursa Iași – Cluj Napoca – Timișoara, iar Tarom a anunțat că din sezonul de vară va suspenda zborurile către Torino, Madrid și Munchen. În ritmul acesta vom avea doar curse între Iași și București, dar nu cred că avioanele trebuie să fie utilizate doar de parlamentari”, a completat Primarul.

În proiectul de buget local pe anul în curs a fost prinsă și finanțarea proiectului de construire a unui nou drum de acces către Aeroport.

LĂSAȚI UN MESAJ