evomag.ro

El director la Regia autonomă de gospodărie comunală, ea viceprimar

În administrațiile publice de pe cuprinsul României există nenumărate cazuri de familii care s-au reunit sub acoperișul aceleiași instituții publice. Situațiile în care membrii respectivei familii să ocupe amândoi funcții de conducere sunt mai puține.

În “republica” PAȘCANI, orice este posibil!

Dacă actualul primar Dumitru PANTAZI a fost în stare să șteargă datoria pe care o avea propria sa firmă – SC Agrocomplex Lunca Paşcani SA – către Primăria PAȘCANI, de ce nu l-ar pune director la una dintre regiile subordonate primăriei, pe soțul adjunctei sale?!

Soțul viceprimarului Gabriela NEDELCU, anume GELU COSTEL NEDELCU este director general al R.A.G.C.L Pașcani, cumva subordonatul soției sale.

inpuff.ro

Reamintim cititorilor faptul că regia pășcăneană tocmai a lăsat în frig 2500 de familii din PAȘCANI. 

2500 de familii din PAȘCANI au rămas fără căldură! REGIA pășcăneană are datorii de peste 10 milioane lei la ANAF

REGIA AUTONOMA DE GOSPODARIE COMUNALA SI LOCATIVA PASCANI RA (R.A.G.C.L) se confruntă cu o criză majoră de lichidități, din acest motiv furnizorul de gaz metan a oprit acest serviciu, fapt ce a dus la sistarea agentului termic către 2.500 de familii.

Anul trecut R.A.G.C.L Pașcani a realizat o cifră de afaceri în sumă de 7.421.107 lei, la care a raportat pierderi de 2 milioane lei. Regia aparține consiliului local Pașcani.

Tot în 2018, Regia pășcăneană a înregistrat datorii de 10 376 542 RON la ANAF.

Viceprimarul Gabriela NEDELCU sare în apărarea directorului R.A.G.C.L Pașcani

Într-o convorbire telefonică cu reporterii Ziarului “Buna Dimineata Iasi”, Gabriela NEDELCU a declarat: “Într-adevăr regia trece printr-o perioadă dificilă, implicit pășcănenii care sunt conectați la sistemul centralizat de încălzire. Asta se datorează unor factori din trecut. Sistemul a fost proiectat pentru 9000 de apartamente dar după revoluție și mai ales după apariția posibilității montării centralelor de apartament, au mai rămas aproximativ 2200 de apartamentate branșate.
S-au căutat diverse soluții tehnice de interconectare dar tot nu s-a ajuns la realizarea unui sistem eficient de distribuție a agentului termic.
S-au acumulat datorii la furnizorul de gaz metan, care a întrerupt furnizarea gazului. Noi ca și Consiliu Local, sau autoritate locală am alocat în ultima ședință tot ceea ce înseamnă subvenție la încălzire. Practic noi am făcut tot ceea ce ne-a stat în putință pentru a se depăși această situație. Am rectificat bugetul și am mai alocat încă 4 miliarde aferente subvenției.”

Gabriela NEDELCU: “În momentul de față, Regia înregistrează o restanță la furnizorul de gaze de aproximativ 7 miliarde”

În faza de acum negociem un nou contract de furnizare a gazului metan și estimăm că la începutul lunii această problemă se va rezolva“, a mai declarat viceprimarul Nedelcu.
Întrebată despre existența unui plan concret de redresare economică a Regiei în condițiile în care unitatea a înregistrat anul trecut pierderi de peste 2 milioane lei și datorii la ANAF de peste 10 milioane lei, viceprimarul a ținut să precizeze că:
Am luat ca și variantă intrarea în insolvență a regiei. Conducerea regiei a propus închiderea unor centrale mari și refacerea rețelelor de interconectare. Luăm totuși în calcul ca regia să fie închisă într-un an sau doi și să găsim soluții alternative de încălzire“.
Cu alte cuvinte, nu există un plan de redresare a regiei, iar conducerea primăriei Pașcani îi avertizează pe pășcănenii branșați la sistemul centralizat de încălzire să se orienteze spre achiziționarea unei centrale de apartament.
Este însă lesne de înțeles faptul că cetățenii care au rămas branșați nu au preferat această opțiune ci au fost nevoiți să o accepte din considerente financiare, lipsindu-le resursele financiare pentru achiziționarea unei centrale și a infrastructurii aferente.
Discutăm despre mai mult de 2000 de familii din Pașcani, la situația cărora nu putem decât să sperăm că Primarul social-democrat Dumitru PANTAZI s-a gândit foarte serios.

Mesajul redacției Ziarului “Buna Dimineata Iași”

Dacă aveți un posibil răspuns sau poate un indiciu pentru reporterii de anchetă ai ziarului nostru ne puteți scrie pe adresa office@bunadimineataiasi.ro! Doar cu ajutorul dvs vom putea să STOPĂM acest furt generalizat din bugetele publice! Orice indiciu poate conduce la finalizarea unei anchete. Fiecare anchetă jurnalistică poate conduce la declanșarea unei anchete judiciare și pe cale de consecință la punerea sub acuzare a celor care delapidează bugetele statutului și care implicit ne fură pe fiecare dintre noi! Ziarul “Buna Dimineata Iași” își asumă protejarea deplină a confidențialității surselor care ajută la realizarea acestor anchete.

 

apiland.ro

LĂSAȚI UN MESAJ