evomag.ro
Cu DATORII de apropximativ 16 milioane lei în 2017, firma deținută de Pleșcan Ovidiu și Maharaj Alina, rezistă din ce în ce mai greu în piață

Un brand puternic în piața locală se zbate efectiv din punct de vedere financiar să supraviețuiască în ultimii 5 ani. Este vorba despre ISPAL SRL, o firmă bine cunoscută în domeniul mobilei pe piața ieșeană.

Mai puțin cunoscute publicului larg sunt datele economice, de natură pesimistă care stau în spatele activității de producție și mai ales desfacere din spatele acestei firme.

La nivelul anului 2017, în iunie firma figura la ANAF cu datorii de peste 1 milion de lei.

2017-06-30 Buget stat 715.169 RON + 11.832 RON = 727.001 RON
Asigurari Sociale 387.590 RON + 4.315 RON = 391.905 RON
Somaj 18.018 RON + 197 RON = 18.215 RON
Sanatate 154.510 RON + 1.858 RON = 156.368 RON
Total
Observatii
1 293 489 RON

Aceste datorii au fost rostogolite din 2016, însă, cu un efort considerabil datoriile către ANAF au fost stinse în 2018.

-694.375 RON PIERDERI în 2017 pentru ISPAL

inpuff.ro

Cu aproximativ 70 de angajați, firma deținută de PLESCAN OVIDIU și MAHARAJ ALINA a raportat în 2017 pierderi de -694.375 RON. La această situație economică deficitară se adaugă și datoriile înregistrate de către ISPAL situate în 2017 la 16.737.403 RON.

 

 

 

 

 

 

Problemele nu se mai termină pentru ISPAL. În curând vor fi evacuați

În 2012, ISPAL a închiriat de la Teba Industry aproximativ 1 ha. În clipa de față, interesul exploatării fostei zone industriale sub aspect imobiliar este atât de mare încât atât ISPAL-ul cât și restul chiriașilor din zona respectivă urmează să fie evacuați, cu sau fără eventualele daune prevăzute în contractele de închiriere.

Proprietarul acestui teren este Teba Iasi Industry SA, cu sediul în Arad, administrată de către italianul Eugenio Donato Constantini. Însă, pe fir a intrat societatea PK Ebony SRL din București, cu acționariat 99,9% luxemburghez, aparținând PKM HOLDINGS S.A.R.L. În acest timp se negociază vânzarea activelor, care ar valora în jur de 30 milioane de euro, însemnand teren, clădiri și hale. Deja a fost semnat un precontract între Teba Industry și PK Ebony.

Pentru a înțelege mai clar intențiile și mai ales posibilitățile noilor proprietari merită menționat faptul că una dintre firmele aflate în spatele acestui Holding este și LAND DEVELOPMENT PROIECT SRL. Administratorii sunt VICTOR SEMIONOV și JOUBERT DEWALD LAMBERTUS.

Acționaruiatul este deținut 100% de PKM TRITON SRL. Obiectul de activitate al firmei este Dezvoltare (promovare) imobiliara la care se raportează o cifră de afaceri în cuantum de 44.375.164 lei cu un profit realizat de 7.700.183 RON.

ISPAL își va pierde toate investițiile dar va primi, probabil, daune

Spunem că probabil, pentru că investițiile pe care Pleșcan susține că le-a făcut pe actualul amplasament au fost efectuate din calitatea de chiriaș. La rândul său, Pleșcan a subînchiriat hale de producție obținând pe cale de consecință venituri proprii.

Strict raportat la ce spune domnul Plescan, sa va puna la dispozitie contractul de inchiriere ca sa vedeti ce obligatii avea ISPAL-ul. Acum ca exista chiriasi rau-platnici, cum este cazul ISPAL, nu inseamna ca incercam sa scapam de chiriasi”, a declarat Gabriela Oarga, avocatul Teba Iasi Industry SA.

Varianta lui Pleșcan este complet diferită. Acesta susține că a fost tras în piept

Printr-un e-mail, am fost anunțat că datorită faptului că sunt multe anexe la contract, acestea vor fi cuprinse într-un nou contract. Numai că, prin adresa ce însoțea contractul văd scris că acestea se întamplă la cererea mea, total neadevarat. Fiind în fața faptului împlinit și având în vedere bunele relații avute până atunci, am semnat fără să verific iî amănunt dacă toate clauzele din anexe sunt cuprinse”, spune Ovidiu Plescan.

Varianta lui Pleșcan este prea puțin credibilă, având în vedere faptul că la acest nivel, nimeni nu semnează nici un document fără a solicita o verificare minuțioasă a unor astfel de documente din partea propriilor avocați.

Cert este faptul că Ovidiu Pleșcan acționarul majoritar și totodată administratorul ISPAL SRL se confruntă cu o perioadă nefastă din punct de vedere economic, iar provocările adevărate în cazul său sunt de abia la început.

apiland.ro

LĂSAȚI UN MESAJ