cufarulnaturii.ro

Consiliul Național al Elevilor (CNE) critică decizia Ministerului Educaţiei de a scoate un manual de educaţie fizică, în timp ce bazele sportive, sălile de sport şi dotărilor sunt carențe majore ale sistemului de învățământ preuniversitar.

“Orele de sport au devenit facultative, implicit ineficiente, elevii nu sunt atrași să abordeze noi metode de practică sportivă, din cauza lipsei infrastructurii și a dotărilor necesare. Mai mult decât atât, majoritatea sălilor de sport nu pot fi folosite în perioada vacanțelor școlare, așa că nici măcar doritorii nu pot beneficia de oportunitate.

În schimb, Ministerul Educației propune drept soluție elaborarea unui manual pentru educație fizică, nicidecum plasarea accentului pe aspectul practic, pe modernizarea acestor spații, pe diversificarea ofertei școlare din punctul de vedere al practicii sportive”, spun reprezentanţii CNE.

Elevii sunt supăraţi şi pentru faptul că nu au fost consultaţi în privinţa acestor manual.

PublicitateArthrelix

“În luna aprilie, în cadrul unei întruniri a Comisiei pentru manuale şcolare, elevii au marşat pe necesitatea unei pregătiri temeinice a cadrelor didactice, astfel încât manualul să devină un instrument, nu în scop în sine.

Cu privire la introducerea de noi manuale şcolare, reprezentanții elevilor nu au mai fost consultați, aşa cum ar fi firesc, având în vedere calitate de beneficiari primari ai educației. Aşadar, considerăm că reprezentanții ministerului se concentrează în mod prioritar pe aspecte ce țin strict de formă, fără a putea interveni asupra hibelor ce marchează educația”, se mai spune în comunicatul CNE.

libris.ro

LĂSAȚI UN MESAJ