evomag.ro

Ignatie, Episcopul Hușilor, a declarat că referendumul pentru familie a fost invalidat deoarece „mașinăria de propagandă a progresiștilor” a fost mai abilă, iar  „Ura faţă de un partid a fost mai intensă decât dragostea faţă de familie”.

Episcopul Hușilor susține că referendumul prin care cetățenii au fost chemați să se pronunțe dacă sunt de acord pentru schimbarea definiției familiei din Constituție a fost „anexat” ideologic la politică, notează Agerpres.

„În primul rând, referendumul a fost invalidat pentru că maşinăria de propagandă a progresiştilor a fost mult mai abilă şi mai eficientă. Biserica nu deţine, din păcate sau din fericire, reflexul de a gestiona corect şi în timpi reali toate minciunile, distorsionările şi calomniile grosolane care au curs, în săptămânile trecute, pe albia dezbaterilor publice.

De departe, cheia «succesului» a fost asigurată de anexarea ideologică a referendumului la politică, la unul dintre partidele actuale, precum şi la frica iluzorie că prin vot vor fi modificate şi alte articole din Constituţie, fapt care s-a soldat cu formarea unui contingent de indecişi sau decişi să nu participe la vot. Cu alte cuvinte, ura faţa de un partid a fost mai intensă decât dragostea faţă de familie, de valorile tradiţionale”, a spus episcopul Huşilor.

Înaltul prelat susține că în această „manevră” ideologică au căzut inclusiv conservatori creştini, simpli sau intelectuali și că dezinformarea și ideologizarea „malefică” au fost mai puternice decât capacitatea de a discerne între „grâul adevărului şi neghina minciunii”.

inpuff.ro

Episcopul Hușilor consideră că invalidarea referendumului nu reprezintă o înfrângere pentru Biserică.

melimeloparis.ro

LĂSAȚI UN MESAJ