bibloo.ro

Spitalul Socola, mană cerească pentru familia Covalciuc

La sfârșitul lunii trecute, firma STEFANA SRL a prins câteva contracte semnificative la Institutul de Psihiatrie “Socola” IAȘI. Într-o singură zi, Mihaela COVALCIUC a ridicat de la SOCOLA suma de 74.230 RON.

Managerul Institutului Socola a ajuns la concluzia că pacienții au nevoie de lenjerie nouă și pentru acoperirea necesarului a fost selectată tocmai firma familiei COVALCIUC. Despre relația dintre Oprișanu și familia Covalciuc, vom discuta într-un material viitor.

Așadar, părțile au convenit să onoreze contractul după cum urmează:

  • perne 40/60 în valoare de 8400 RON
  • husa protectie perne – 5880 RON
  • protectie saltea 120/80 – 3000 RON ?
  • pilota vara120x190cm – 18800 RON
  • husa protectie saltea – 3350 RON
  • lenjerie pat – 34800 RON

Toate licitațiile s-au derulat în 29 iunie anul acesta. Asta după ce două zile mai devreme managerul Gabriel Oprișanu mai achiziționase tricouri, șapci, geci, saboți, bluze, pantaloni de la aceeași firmă!

Cine este STEFANA SRL

Cu o cifră de afaceri în valoare de 5.960.581 lei în 2017, STEFANA SRL poate confirma faptul că activitățile economice în domeniul îmbrăcămintei înregistrează succes la IAȘI. Societatea este deținută și administrată de Covalciuc Mihaela.

cel.ro

Unii dintre dumneavoastră poate ați mai auzit de această familie prin legătura acestora cu SOCIETATEA COOPERATIVA MESTESUGAREASCA DE GRADUL 1 SOLIDARITATEA IASI.

Miza acestei cooperative meșteșugărești a fost crescută în jurul spațiilor comerciale pe care societatea le deținea în Iași încă de la începutul anilor ’90. Mai exact firma a fost înființată în noimebrie 1992.

“Solidaritatea” este controlată în solidar de întreaga familie Covalciuc

Cu doi angajați, această cooperativă a reușit să realizeze adevărate miracole economice. Spre exemplu în 2017, Cooperativa Solidaritatea a înregistrat o cifră de afaceri în cuantum de 1.749.839 lei. Deși costurile cu forța de muncă sunt reduse, totuși, Solidaritatea a realizat un profit de doar 16.991 lei.

Crt Nume Funcție % Județul Țară Aport părți sociale
1 COVALCIUC ȘTEFAN IOAN membru cooperator 20 % Iași România 2440
2 COVALCIUC MIHAELA membru cooperator 18.85 % Iași România 2300
3 COVALCIUC BOGDAN MIHAI membru cooperator 13.93 % Iași România 1700
4 COVALCIUC EMILIAN membru cooperator 12.8 % Iași România 1560
5 COVALCIUC LIDIA membru cooperator 9.83 % Iași România 1200
6 COVALCIUC ȘTEFANA membru cooperator 8.19 % Iași România 1000
7 CIUDIN ANGELA membru cooperator 4.1 % Iași România 500
8 TIFACHE VASILE membru cooperator 4.1 % Iași România 500
9 ADOMNITEI GICA membru cooperator 4.1 % Iași România 500
10 CHIRILA VASILE membru cooperator 4.1 % Iași România 500

 

Legăturile acestei cooperative ajung până la PALAS prin intermediul SERVICII FINANCIARE SI CONSULTANTA FISCALA ce aparține lui IATCO RADU CONSTANTIN și MARIANEI COSTAN.

Radu Iatco, fiul fostului șef al Camerei de Conturi Iași, este administrator în Palas 1, 2, 3, 4, 5 și în IULIUS MANAGEMENT CENTER SRL, respectiv DAASK’O SRL.

Totuși, afacerile cu spațiile membrilor cooperatori au fost cele care au reprezentat piatra de temelie în cazul familiei Covalciuc.

În 2008, o astfel de afacere urât mirositoare s-a consumat între SCM Solidaritatea Iasi și Direcția Regională de Poștă Iași. Aceasta din urmă a închiriat la prețuri exorbitante spații administrate de soții Covalciuc.

Mesajul redacției Ziarului “Buna Dimineata Iași”

Dacă aveți un posibil răspuns sau poate un indiciu pentru reporterii de anchetă ai ziarului nostru ne puteți scrie pe adresa office@bunadimineataiasi.ro! Doar cu ajutorul dvs vom putea să STOPĂM acest furt generalizat din bugetele publice! Orice indiciu poate conduce la finalizarea unei anchete. Fiecare anchetă jurnalistică poate conduce la declanșarea unei anchete judiciare și pe cale de consecință la punerea sub acuzare a celor care delapidează bugetele statutului și care implicit ne fură pe fiecare dintre noi! Ziarul “Buna Dimineata Iași” își asumă protejarea deplină a confidențialității surselor care ajută la realizarea acestor anchete.

apiland.ro

LĂSAȚI UN MESAJ