cufarulnaturii.ro

Mihai Chirica a îngropat posibilitatea ca Iaşul să aibă transport public la nivel metropolitan

Deşi alaltăieri s-a avizat favorabil Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană la nivelul zonei metropolitane Iasi, iar primarul Chirica a declarat triumfalist că s-au pus bazele transportului public la nivel metropolitan,  lucrurile, din nou,  nu stau deloc aşa.

După ce anul trecut PSD a aprobat în Consiliul Local proiectul de hotărâre privind delegarea serviciului de transport public către Compania de Transport Public Iași (CTP) şi atribuirea contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public prin curse regulate către aceasta, s-a ratat șansa ca Iaşul să aibă transport public modernizat prin fonduri europene şi la nivel metropolitan.

PublicitateArthrelix

Mai exact, nu poţi să ai transport public la nivel metropolitan, iar în municipiul Iaşi deja să fi delegat operarea transportului public pentru 15 ani către o companie care acţionează doar la nivelul municipiului Iaşi, cum este cazul CTP.

O astfel de greşeală este tipică pentru un primar care actionează doar impulsiv si se va răsfrâge asupra întregii noastre zone metropolitane

Va fi afectata mobilitatea zecilor de mii de ieşeni ce rezidenţiază în jurul Iasului, dar lucrează în Iaşi, concomitent cu blocarea şi sufocarea în continuare a traficului ieşean.

Mai mult, fără implicarea Consiliului Județean Iasi, transportul public nu poate fi abordat la nivel metropolitan, iar conflictele fratricide din PSD, ura politică şi personală degajată de domnii Chirica si Popa – fără îndoială cei mai catastrofali exponenţi din istoria  administraţiei noastre – ţin în loc dezvoltarea transportului la nivelul localităţilor riverane municipiului Iaşi.

Faptul că aceştia au ca principale preocupări doar folosirea unor ziare de şantaj pentru răfuieli personale cu cei care îi critică şi le scot la lumină public lacunele politice şi manageriale, demonstrează ca ambii reprezintă umile accidente politice în istoria Iaşului, a declarat deputatul Marius Bodea.

libris.ro

LĂSAȚI UN MESAJ