evomag.ro

O lovitură de la Fisc pentru tinerii căsătoriți. Mirii au de completat un nou formular, sau riscă să primească amenzii usturătoare

ANAF a început să trimită tinerilor căsătoriții solicitări ca aceștia să declare, într-un formular, ce relații economice au avut, în contextul căsătoriei civile și religioase, cu PFA, firme și altele, care le-au furnizat servicii de fotografie, muzică pentru petrecere și spațiul.

Tinerii căsătoriți riscă amenzi usturătoare dacă nu respectă solicitarea trimisă de către ANAF, amenda este cuprinsă între 2.000 -5.000 de lei.

Cei de la Fisc susțin că au trimis aceste formulare tinerilor pentru a verifica situația veniturilor  unor persoane care au firme de industrie organizării de nunți, domeniu în care plătesc sume mari de bani, dar de multe ori furnizorii de servicii, declară doar parțial, sau unele chiar deloc, și astfel evită plata taxelor.

Vă solicităm informații despre persoane fizice/Întreprinderi Individuale, Persoane Fizice Autorizate, Întreprinderi Familiale/ Societăți Comerciale/ alte forme de organizare privind raporturile econoimice sau juridice pe care le-ați avut cu ocazia evenimentelor prijeluite de celebrarea căsătoriei civile și religioase. În sensul celor de mai sus, completați delcarația alăturată, cu privire la persoane/ societăți/ nr telefon/ adrese identificare/ intermediari/ orice alte date pe care le cunoașteți/ dețineți privind: formație muzicală; locație eveniment; servicii foto-video” , solicită ANAF în documentele trimise persoanelor proaspăt căsătorite.

inpuff.ro

Tinerii care răspund pozitiv la astfel de solicitări sunt avertizați de către ANAF, conform formularului de mai sus, că declarațiile sunt date „sub sancțiunea faptei de fals în declarații, prevăzute de aricolul 326 din Codul Penal.

apiland.ro

LĂSAȚI UN MESAJ