evomag.ro

Aplicațiile vor putea fi făcute începând cu luna Martie 2019.Termenul limită pentru a aplica este 30 iunie 2021

Puteți aplica și după această dată dacă vă alăturați unui membru al familiei care are deja statutul ”settled” în UK.Formularul de aplicare va fi online. Veți putea obține ajutor și la telefon sau în persoană dacă veți avea nevoie la completarea formularului online.

Veți avea nevoie de dovezi:

  • de identitate
  • de rezidență în UK, dacă nu aveți deja un document valid de rezidență permanentă sau un “indefinite leave to remain” valid
  • dacă sunteți din afara UE, trebuie dovedită relația cu un membru de familie din UE care locuiește în UK.

Dovada identității: Este nevoie de un pașaport valid sau de un card de identitate național. Când veți aplica, veți putea scana documentul folosind mobilul sau tableta dvs Android sau îl puteți trimite prin poștă. De asemenea, va trebui să upload-ați o fotografie recentă cu dvs.

Dovada de rezidență continuă: Dacă ați plătit taxe prin muncă sau ați primit beneficii, vă puteți folosi National Insurance Number ul pentru a vă dovedi rezidența. Vi se va spune dacă e nevoie de dovezi suplimentare pentru a vă dovedi rezidența continuă:
-fluturași de salarii (payslips)
-extrasuri de cont (bank statement)
-facturi de utilități
-conturi anuale de afaceri
-contracte de angajare sau scrisori confirmând angajarea
-scrisori, facturi sau ceftificate de la organizații educaționale acreditate
-ștampile de pe pașaport confirmând intrarea în UK
-bilete de avion sau tren confirmând călătoria spre UK.

inpuff.ro

Se poate depune scanări ale acestor documente prin formularul de aplicație online. Nu va trebui să furnizați dovezi ale întregii dvs rezidențe ci numai pentru perioada care dovedește că sunteți eligibil pentru statutul settled” sau “pre-settled“.

Dacă aveți condamnări

Dacă aveți peste 18 ani, veți fi întrebați despre istoricul condamnărilor dvs în UK și în afara sa. De asemenea, veți fi verificați în baza de date a condamnaților în UK. Dacă aveți o abatere minoră, de exemplu pentru depășirea vitezei, veți fi totuși eligibil pentru statutul “settled saupre-settled“.

Se poate primi statutul și dacă aveți și alte condamnări. Acest lucru va fi judecat individual. Dacă ați fost la închisoare, veți avea nevoie de cel puțin 5 ani de rezidență continuă de la data când ați fost eliberat pt a fi luat în considerare pt statutul “settled”. Dacă sunteți părintele unui copil adoptat, va trebui să furnizați un document legal de adopție, recunoscut în UK. Când trebuie să aplicați: ar fi mai simplu și mai rapid pt dvs să nu aplicați exact în momentul deschiderii aplicațiilor.

Când trebuie să aplicați depinde de momentul în care vă veți califica pentru “rezidență continuă”. Aceasta înseamnă data când veți fi fost în UK pentru cel puțin 6 luni din fiecare din ultimii 5 ani.  Dacă vă veți califica pentru rezidență continuă înainte de 30 iunie 2021, ar trebui să aplicați pe sau după data la care vă calificați.

Dacă nu vă veți califica pentru rezidența continuă înainte de 30 Iunie 2021, trebuie să aplicați pentru statutul “pre-settled“. Apoi va fi nevoie să aplicați pentru statutul “settled“, odată ce vă calificați pentru rezidența continuă.

Dacă aplicați ca membru de familie al unui cetățean UE, aplicația dumneavoastră va fi luată în considerare odată cu aplicația membrului familiei dvs. Probabil veți obține o decizie mai rapidă dacă aplicați în același timp.

Ce costuri trebuie suportate

Pentru persoanele care au peste 16 ani costul este de 65£, iar pentru cele care au sub 16 ani costul este de 32.50£. Iar gratis dacă dețineți un document de rezidență permanentă valid, dacă aveți “indefinite leave to remain” valid, dacă aplicați pentru trecerea de la statutul “pre-settled“, la statutul “settled” sau dacă sunteți copil aflat în grija comunității.
Dacă faceți o greșeală în aplicație, Home Office vă va contacta înainte de a lua o decizie, așa că puteți corecta eroarea. De asemenea, vă vor spune dacă trebuie să furnizați mai multe dovezi, înainte de a lua o decizie.Dacă aplicația dumneavoastră este respinsă, puteți face apel împotriva acestei decizii dacă aplicați după 29 Martie 2019.

De asemenea, puteți reaplica de câte ori doriți înainte de 30 Iunie 2021. Dar trebuie  să plătiți comisionul de fiecare dată când reaplicați.

apiland.ro

LĂSAȚI UN MESAJ