evomag.ro

Virusul West Nile face o nouă victimă. Un bătrân a decedat. Medicii trag semnale de alarmă asupra riscului îmbolnăvirii cu West Nile

Bărbatul, în vârstă de 71 de ani, din Pașcani a decedat după ce a stat internat aproximativ o lună la Secția de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase ”Sfânta Parascheva” din Iași.

Potrivit purtătorului de cuvânt al unității spitalicești, bătrânul suferea de mai multe afecțiuni și pe lângă acestea a fost infectat cu virusul West Nile, prin înțepătură de țânțar.

”Un bărbat în vârstă de 71 de ani care a fost internat la Terapie Intensivă a decedat. Acesta a fost diagnosticat cu virusul West Nile, dar pe lângă asta avea multiple boli asociate. În mod obișnuit la un organism mai tânăr, probabil că meningita nu ar fi pus niciun fel de problemă, însă dezechilibrele funcțiilor care au apărut în contextul meningitei, la această vârstă și pe fondul problemelor pe care le avea, au dus la decesul pacientului”, a declarat medicul Carmen Dorobăț, manager al Spitalului de Boli Infecțioase ”Sfânta Parascheva”.

Acesta este al doilea caz de deces din cauza virusului West Nile, la Iași

În urmă cu o lună, un bărbat, în vârstă de 67 de ani din comuna Probota diagnosticat cu virusul West Nile a decedat la Spitalul de Boli Infecțioase ”Sfânta Parascheva”din Iași. Alte doisprezece cazuri de infecție cu virusul West Nile au fost înregistrate la unitatea spitalicească.

inpuff.ro

”De la începutul sezonului, la nivelul Direcției de Sănătate Publică Iași, internate la Spitalul de Boli Infecțioase au fost 12 persoane diagnosticate cu West Nile, dintre care aceste două decese au fost la vârste de peste 70 de ani, la persoane care aveau boli asociate. Celelalte persoane nu mai pun probleme deosebite, majoritatea dintre ele fiind deja externate. Ceea ce este important este că 80% din cazuri evoluează asimptomatic, adică nu fac niciun fel de boală din infecțiile cu West Nile”, a precizat medicul Carmen Dorobăț.

Medicul atrage atenția că riscul infectării cu virusul West Nile nu a trecut, astfel că oamenii trebuie să se ferească de înțepăturile de țânțar.

”Ceea ce trebuie să știe populația, după cum se preconizează că va fi o toamnă lungă și caldă, în continuare putem să ne așteptăm la prezența țânțarilor. Trebuie să fim atenți în continuare la eventualele înțepături de țânțar și pe cât posibil să ne ferim”, a mai adăugat managerul Spitalului de Boli Infecțioase.

apiland.ro

LĂSAȚI UN MESAJ