evomag.ro

Învestițiile în infrastructură, prioritate a administrației locale

Investițiile în infrastructură reprezintă una dintre prioritățile administrației locale din Țibana. Conducerea Primăriei are în vedere reabilitarea și modernizarea a două drumuri de interes local din comuna Țibana.

În prezent se derulează un proiect în valoare de 4.500.000 lei, finanțat de Ministerul Dezvoltării. Primarul Gheorghe Rotaru speră ca lucrările să fie finalizate până la sfârșitul lunii noiembrie.

”Un proiect important pentru comuna noastră care se află în derulare este modernizarea prin asfaltarea a 4,5 kilometri de drum comunal 601 din satul Gârbești. Lucrările la acest tronson au început încă din anul 2015, dar au existat reclamații făcute aproape continuu din partea cetățenilor și a opoziției, care au împiedicat finalizarea lui. În luna august 2018 am făcut am făcut a doua expertiză cerută de ISC. În zilele următoare constructorul se va apuca de treabă și sperăm ca într-o lună, maxim două să finalizăm lucrarea. Urmează să fie turnat stratul de uzură”, a declarat primarul Gheorghe Rotaru.

Un alt proiect important de asfaltare, care se ridică la suma de 4.500.000 lei, urmează să se deruleze în comună

Acesta se află în prezent în faza de licitație și vizează modernizarea a 6 kilometri de drum care leagă satul Țibana de Alexeni și Oproaia. Conform primarului Gheorghe Rotaru, investiția se va derula pe parcursul a patru ani și este finanțată din bugetul local.

”Avem la licitație un drum de 6 km din satul Țibana până în satul Alexeni, în valoare de 4.500.000 lei fără TVA, bani din fondurile Primăriei. Licitația este în desfășurare, acum se primesc oferte pe SEAP. Așteptăm ofertanții să îți depună ofertele și în momentul în care vom semna constractul cu firma câștigătoare, vom demara lucrările.

Anul acesta sperăm să fie demarate lucrările. Lucrările se vor derula pe o perioadă 4 ani, adică 2018, 2019, 2020, 2021. Din banii de la bugetul local am făcut în așa fel încât în fiecare an să acordăm câte o sumă de bani ca să nu avem probleme. Ne programăm și în fiecare an facem câte o bucată de drum pentru că nu dispunem de fondul acesta de bani deodată. Vom asfalta drumul care leaga satul Țibana de satele Opronia și Alexeni ”, a precizat șeful administrației locale din Țibana.

melimeloparis.ro

LĂSAȚI UN MESAJ