bibloo.ro

Agenția de presă Sputnik a publicat luni un articol în care laudă declarațiile făcute de liderul social-democrat, Liviu Dragnea în cadrul emisiunii Sinteza Zilei de la Antena3. Ceea ce le-a atras atenția jurnaliștilor de la publicația rusă a fost declarația potrivit căreia NATO și UE au finanțat ”statul paralel”.

”Liviu Dragnea provoacă un șoc pe scena politică— și se poate aprecia că va genera ecouri internaționale. Pe scurt, pentru prima dată în istoria postdecembristă, liderul principalului partidul de guvernământ acuză NATO și UE de finanțare a “statului paralel”.

Jurnalistul care a scris articolul laudativ la adresa lui Liviu Dragnea, a adăugat și un comentariu personal: ”această declarație a lui Liviu Dragnea poate deveni chiar un punct de inflexiune al relației cu “partenerii” — de fapt, cu stăpânii reali ai României. Sincer, având în vedere situația complicată a lui Dragnea în justiție, declarația mi se pare un act de un curaj incredibil — un gest pe care l-aș fi imaginat în arsenalul lui Liviu Pleșoianu sau, cel mult, al lui Călin Tăriceanu. Nu, declarația nu aparține vreunui politician mai rebel, unui analist sau jurnalist— ci șefului principalului partid român”.

În continuare, Sputnik scrie că ”Se pune întrebarea — ce se află în spatele acestui curaj neobișnuit al cerebralului și echilibratului președinte PSD? Cu siguranță, se vor emite multe ipoteze în zilele următoare — pentru că eu cred că Dragnea a dat de lucru presei mult timp cu această declarație. O declarație pe care o consider cea mai importantă din carierea sa — cel puțin din punct de vedere al anvergurii”.

apiland.ro

LĂSAȚI UN MESAJ