evomag.ro

Carmen DOROBĂȚ, directorul Spitalului de Infecțioase din Iași a contractat în luna august SERVICII DE ANALIZA DATE în valoare de 22500 RON

Licitația a avut loc în 28 august, iar câștigătorul licitației este un cunoscut abonat la contractele cu statul. Este vorba despre Dan Haliga, fiul lui Ioan HALIGA – cunoscut pentru scandalul în centrul căruia s-a aflat din poziția de director financiar la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” (Spitalul de Neurochirugie).

Pentru ce a avut nevoie managerul de la Infecțioase de o analiză IT a datelor în valoare de 22500 ron este greu de înțeles!

Cu atât mai greu de înțeles este această nevoie permanentă de a analiză a datelor. Tot anul acesta, în data de 11 aprilie, Dorobăț a mai contractat servicii de analiză în valoare de 20.000 ron.

Practic, nevoia de realizare a unor statistici medicale și financiare este una cât se poate de reală într-un spital. Este însă ciudată frecvența achiziționării acestor servicii. O dată la 4 luni Dorobăț mai plătește 20.000 ron pentru analize de date.

inpuff.ro

Firma administrată de Dan HALIGA se numește INNOVATE INFORMATIONAL TECHNOLOGY SRL. 

În 2017, această firmă a înregistrat o cifră de afaceri în valoare de 5.346.101 ron. Pentru același an, Haliga a raportat un profit de 634.055 RON. Firma a fost înființată în 2009, iar anul trecut figura cu 18 angajați.

Principalul domeniu de activitate al INNOVATE INFORMATIONAL TECHNOLOGY SRL este cel al prelucrarii datelor, administrarea paginilor web si activitati conexe.

Asociați în firmă sunt Haliga Dan cu 58%, HALIGA MAGDALENA-OANA cu 10%, BRAIA GEORGE-MARIUS cu 28% și BOICU LAURA-ANDREEA cu 4%.

HALIGA DAN IOAN figurează și ca administrator al INNOVATE INFORMATIONAL TECHNOLOGY SRL.

Doar în 2017, INNOVATE INFORMATIONAL TECHNOLOGY a avut contracte publice în valoare de 2,5 milioane ron.

Printre clienții de top se află SPITALUL CLINIC JUDETEAN DE URGENTA SF. SPIRIDON IASI și SPITALUL CLINIC OBSTETRICA GINECOLOGIE CUZA-VODA

De asemenea analize a datelor a avut nevoie și Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Elena Doamna Iasi în 25 aprilie 2018, iar valoarea licitației a fost de 28000 RON.

Tot în aprilie a anului curent, SPITALUL CLINIC OBSTETRICA GINECOLOGIE CUZA-VODA a cumpărat de la Haliga, un dulap tip vestiar din pal melaminat la prețul de … 124.200 RON.

Haliga deține hospitalnet.ro iar pentru un abonament pe 12 luni, un spital precum cel de ginecologie Cuza -Voda din Iași a plătit 6000 lei la începutul acestui an, mai exact în 8 ianuarie.

Procedura Autoritarea contractata Valoare Dată contract
Cumparare directa Spitalul Clinic de Urgenta “Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iasi 44.850 RON 29-03-2018
Cumparare directa SPITALUL CLINIC DR. C. I. PARHON 20.000 RON 27-03-2018
Cumparare directa SPITALUL CLINIC JUDETEAN DE URGENTA SF.SPIRIDON IASI 49.500 RON 15-02-2018
Cumparare directa SPITALUL CLINIC OBSTETRICA GINECOLOGIE CUZA-VODA 72.000 RON 05-01-2018

 

Haliga operează și de pe INNOVATE IT

În această firmă Haliga este asociat cu BRAIA GEORGE-MARIUS. Haliga deține 75% dintre acțiuni iar Braia 25%.

Cei doi au câștigat în 2017, contracte publice în valoare de peste 2 milioane RON. Rețeta este aceeași ca și în cazul INNOVATE INFORMATIONAL TECHNOLOGY SRL. Clienții, instituții publice sunt și ele aceleași.

În 2014, Directorul financiar contabil al Spitalului de Neurochirurgie din Iași, Ioan Haliga, a figurat într-un scandal fiind învinuit că a atribuit contracte firmei fiului său.

Mesajul redacției Ziarului “Buna Dimineata Iași”

Dacă aveți un posibil răspuns sau poate un indiciu pentru reporterii de anchetă ai ziarului nostru ne puteți scrie pe adresa office@bunadimineataiasi.ro! Doar cu ajutorul dvs vom putea să STOPĂM acest furt generalizat din bugetele publice! Orice indiciu poate conduce la finalizarea unei anchete. Fiecare anchetă jurnalistică poate conduce la declanșarea unei anchete judiciare și pe cale de consecință la punerea sub acuzare a celor care delapidează bugetele statutului și care implicit ne fură pe fiecare dintre noi! Ziarul “Buna Dimineata Iași” își asumă protejarea deplină a confidențialității surselor care ajută la realizarea acestor anchete.

apiland.ro

LĂSAȚI UN MESAJ