evomag.ro

Alegeri fără surprize la organizația municipală a PSD Iași

În cursul zilei de sâmbătă social-democrații ieșeni au organizat alegeri pentru desemnarea echipei de conducere a organizatiei municipale a Partidului Social Democrat Iasi.

În acest tur de alegeri și-au exprimat intenția de vot 274 de delegati de pe raza municipiului Iași, din cadrul organizatiilor de cartier PSD.

Pentru funcția de președinte al filialei municipale și-au depus candidatura consilierul județean Marius Ostaficiuc, președintele executiv în exercițiu la momentul alegerilor și Constantin Florea, președintele unei organizații locale din Tatarași.

Pentru funcția de Președinte executiv a organizației municipale a PSD a candidat Paul BOIȘTEANU.

inpuff.ro

Rezultatul alegerilor nu a constituit o surpriză pentru cei prezenți și nu doar. Marius OSTAFICIUC a fost ales Președinte, iar Paul BOIȘTEANU va rămâne în fruntea organizației municipale a social-democraților ieșeni din poziția de Președinte executiv.

Atac sub centură al Președintelui executiv Paul BOIȘTEANU la adresa Primarului Mihai CHIRICA

În discursul său, Președintele executiv al organizației municipale a PSD Iași l-a atacat direct pe Mihai CHIRICA, referindu-se la perioada în care primarul Iașului încă mai deținea funcția de Președinte al PSD Iași.

Boișteanu, care a preluat conducerea organizației municipale a PSD Iași în urma excluderii lui Mihai Chirica, a pus toate nereușitele sale pe umerii predecesorului său.

Organizația noastă (municipală -n.r) a fost mulți ani o organizație a primarului și toate reflectoarele au fost îndreptate pe acesta și mai puțin pe partid. De aceea nici înainte de 2015, nici după, reprezentanții noștri în administrația locală nu au realizat o activitate permanentă și susținută de comunicare de prezentare în mass-media locală a activităților noastre“, a ținut să precizeze președintele executiv și consilier local, Paul Boișteanu.

Vedetele partidului nu au încăput în conducerea municipalei

Gabriel HARABAGIU, Gabriel SURDU, Camelia Gavrilă, Viorel BLĂJUȚ și alte nume grele ale filialei ieșene care se implică în construcția politică la nivelul municipiului Iași au fost efectiv scoase din calcul. Faptul în sine demonstrează că în filiala ieșeană continuă să persiste o temere majoră la nivelul conducerii județene, asigurată momentan de Președintele Consiliului Județean Iași, Maricel POPA.

Practic, PSD Iași așa cum se reconfigurează politic la această etapă dă dovadă de imaturitate în luarea unor decizii de natură să asigure acestui partid forța necesară unei pregătiri corespunzătoare pentru următoarele 4 cicluri electorale: europarlamentare și prezidențiale în 2019, respectiv locale și parlamentare în 2020.

Mai mult, modul restrictiv în care au fost organizate alegerile la municipiu denotă cu certitudine faptul că și cele de la județ care vor fi organizate în octombrie, vor păstra același tipar.

Nemulțumirea în filiala locală a PSD Iași rămâne la cote foarte înalte

Conflictele din PSD Iași sunt departe de a fi stinse! Aceste alegeri nu sunt de natură să creeze climatul de liniște necesar pregătirii viitoarelor cicluri de alegeri. Dimpotrivă, în PSD Iași conflictele s-au accentuat și mai mult. În eventualitatea în care Liviu Dragnea – considerat garantul lui Maricel POPA, va pierde președinția PSD, pe cale de consecință și scaunul lui Maricel POPA se va clătina.

Din cauza climatului politic creat și menținut în PSD Iași, longevitatea lui Maricel POPA este direct dependentă de cea a lui DRAGNEA.

Primarii localităților mari din județul Iași nu sunt mulțumiți de prestația Președintelui CJ Iași. Parlamentarii PSD de Iași țin cont și ei în mare măsură de opinia și interesele primarilor. Cu toate acestea, nu va mișca nimeni în front atât timp cât Dragnea rămâne Președintele PSD.

Însă cum zilele politice ale lui Dragnea sunt numărate…

Opoziție puternică și multe fronturi deschise 

Opoziția la adresa Președintelui Maricel POPA este una extrem de activă și destul de puternică pentru a-i ridica actualului președinte al CJ Iași reale probleme atât în plenul Consiliului Județean cât și în percepția publică în rândul ieșenilor.

Principalul opozant al lui Popa rămâne Mihai CHIRICA, actualul Primar al Iașului. Chirica se bucură de o percepție foarte bună în rândul opiniei publice locale și chiar naționale. Există voci în PSD care îl vor înapoi pe Chirica în rândul social-democraților și doar împotrivirea lui Dragnea împiedică acest demers.

Pro România, care reunește tot mai mulți dintre nemulțumiții din PSD Iași este o altă problemă aflată pe masa actualului Președinte al PSD Iași.

Liberalii ieșeni critică extrem de vehement și pe bună dreptate haosul creat de Popa și Bulgariu la Aeroport. Această instituție din subordinea CJ Iași a înregistrat un regres evident sub președinția lui Popa, cel puțin în lumina faptelor prezentate de PNL Iași în ultimii doi ani.

Mass-media locală vede în Maricel Popa un personaj care deși de agită destul de mult, nu are rezultate administrative pe măsură. Declarativ Popa se laudă cu fonduri de 600 milioane euro atrase la Iași, dar nu a arătat niciodată unde se regăsesc aceste sume.

Tot sub conducerea lui Maricel POPA, spitalele ieșene aflate în subordinea Consiliului Județean Iași suferă de o subfinanțare acută! Starea acestora este într-o continuă degradare. Ziarul “Buna Dimineața Iași” va realiză o analiză cuprinzătoare pe acestă temă în decursul săptămânilor viitoare.

Câteva repere esențiale din evoluția Președintelui org municipale a PSD Iași

Cu o vechime mare în viața politică locală, Ostaficiuc poate fi considerat pe bună dreptate un supraviețuitor.

A lucrat alături de Ion SOLCANU, Gheorghe NICHITA, Mihai CHIRICA, Cristian STANCIU și mai nou Maricel POPA în momentele în are fiecare dintre aceștia au exercitat conducerea asupra filialei PSD Iași.

În 2013 și 2014, OSTAFICIUC a trecut peste două scandaluri de amploare

Ostaficiuc a devenit cunoscut inclusiv la nivel național în toamna lui 2013, când, postul local de televiziune TeleM a dat publicității înregistrări audio în care, vicepreședinte al PSD Iași la vremea respectivă, Ostaficiuc punea la cale o acțiune diversionistă la un miting pentru replantarea teilor tăiați de Gheorghe NICHITA.

În decembrie 2014, activitatea lui OSTAFICIUC a făcut obiectul unei anchete a DNA. Procurorii ar fi ridicat mai multe calculatoare din locuinţa lui Marius Ostaficiuc, consilier local la acel moment. Rezultatele anchetei nu au fost date publicității.

Considerat un apropiat al lui Ghoerghe Nichita, actualul primar al Iașului nu l-a mai dorit pe Ostaficiuc în echipa sa și în acest context s-a produs migrația lui Ostaficiuc de pe lista de consilieri locali pe cea de consilieri județeni în 2016.

La doi ani distanță, iată că realitatea a demonstrat un fler politic deosebit în cazul acestui consilier județean ajuns între timp și Președinte al Organizației Municipale a PSD Iași.

Ostaficiuc este un bugetar convins, acesta cumulând venituri din mai multe activități, adiacente mediului politico-administrativ, despre care vom discuta în materialele viitoare.

apiland.ro

LĂSAȚI UN MESAJ