“My City, My Home, My Responsibility” în desfasurare la Colegiul National de Arta “Octav Bancila” Iasi

Colegiul National de Arta „Octav Bancila” este coordonator al proiectului Erasmus+ KA2: My City, My Home, My Responsibility (CHIME). Durata proiectului este de doi ani: 1.09.2017 – 31.08.2019.

Proiectul are ca tema cunoasterea valorilor culturale  si invatarea istoriei locale prin metode non-formale. Toate scolile partenere si-au ales o zona din orasele lor despre care au cules informatii istorice si legende in biblioteci, arhive si de la cetatenii seniori ai orasului.

Elevii scolilor partenere vor interpreta artistic aceste informatii iar profesorii vor scrie o brosura continand activitatile si metodele  cele mai reusite care vor conduce la imbunatatirea cunostintelor de istorie locala ale elevilor.

In perioada 15 – 19 ianuarie 2018  a avut loc  în Almada, Portugalia, a doua întâlnire de proiect ce a constat dintr-un curs mass-media si productie video/film, la care au participat si cinci profesori de la Colegiul iesean “Octav Bancila”.

            Profesorii si elevii din cele sase tari partenere (Romania, Portugalia, Grecia, Italia, Spania, Turcia) vor folosi metodele învatate la curs pentru a crea un video despre legendele si miturile urbane ce fac parte din istoria locala a fiecarui oras de resedinta al partenerilor la proiect.

Elevii de la Colegiul de Arta vor organiza expozitii de fotografii si de pictura, vor scrie si vor interpreta o piesa de teatru despre centrul orasului Iasi, punând  accent  pe încarcatura istorica pe care orasul nostru ne-o confera. Urmatoarea întalnire de proiect va avea loc în primavara acestui an la Valencia, in Spania.

LĂSAȚI UN MESAJ