evomag.ro

Senatorii au adoptat, miercuri, cu unanimitate de voturi, proiectul de lege prin care se dă posibilitatea medicilor de a se retrage din activitate, la cerere, la 67 de ani, fără însă a li se afecta dreptul de a beneficia de pensie la vârsta de pensionare.

Proiectul merge la Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz 

Senatorul social-democrat Florian Bodog este unul dintre iniţiatorii proiectului.

El a declarat în plen că actul normativ vine în completarea „tuturor măsurilor luate de Guvern” pentru a compensa problema absenţei medicilor în anumite spitale judeţene care au rămas fără specialişti.

„Fac precizarea că această modificare legislativă nu afectează cu nimic celelalte posibilităţi de continuare a activităţii pentru membrii Academiei, pentru doctorii în medicină. Deci nu am anulat absolut niciuna din prevederile legale existente în momentul de faţă, doar am adăugat această posibilitate ca medicii, la cerere, să poată să-şi prelungească activitatea – cei care nu fac parte din categoriile deja exceptate”, a explicat Bodog.

inpuff.ro

Senatorul liberal Leon Dănăilă a spus că propunerea de a-i menţine în activitate pe medici până la 67 de ani este „foarte benefică”. „Avem un deficit foarte mare de medici, în special sunt unele spitale care se închid din cauza lipsei de specialişti. Să creezi un specialist la ora actuală este nevoie de aproximativ 10 -15 ani. Nu putem pune bază pe rezidenţii care reuşesc acum”, a arătat Dănăilă.

melimeloparis.ro

LĂSAȚI UN MESAJ