Mierea de salcâm este una dintre cele mai solicitate de piaţă, în acest an a fost colectată în cantităţi mai mici faţă de anul trecut

Mierea de salcâm este una dintre cele mai solicitate de piaţă, în acest an a fost colectată în cantităţi mai mici faţă de anul trecut. Aceasta din cauza vremii reci şi ploioase care a scăzut producţia de miere.

Din acest motiv, mierea este mai scumpă. Şi mierea de tei este mai puţină comparativ cu anul 2018. Angro, un kilogram de miere de tei costă în acest an de la 45 la 55 de lei. Anul trecut a fost de 45-50 de lei kilogramul.

Doar miere polifloră este mai multă. Cu toate acestea, este mai scumpă cu aproape zece lei. Angro, un kilogram de miere polifloră se vinde cu 35-40 de lei.

Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Apicultorilor menţionează că în acest an cantitatea estimată de miere este de peste cinci mii de tone. Republica Moldova poate produce mai mult, chiar până la 12 mii de tone, precizează Ion Maxim.

La piaţă, mierea de salcâm se vinde cu 100-120 de lei/kg, cea de tei cu 80-100 de lei/kg, iar mierea polifloră 50-70 de lei/kg. În Republica Moldova sunt peste şapte mii de apicultori. Anul trecut, au fost exportate peste patru mii de tone de miere, informează tvmoldova.md.

LĂSAȚI UN MESAJ