cufarulnaturii.ro

In conferinta de presa de miercuri Primarul Iasului Mihai Chirica a recunoscut faptul ca in dosarul ”Skoda” are calitatea de inculpat

Rămân în continuare ataşat ideii că adevărul trebuie aflat şi dreptatea trebuie făcută prin mijloacele prevăzute de justiţie. E clar că nu voi obstrucţiona nicio situaţie legală referitoare la acest lucru. Da, este adevărat. (…) Nu pot evita ieşirea în spaţiul public motivat de o chestiune care vizează justiţia. Este adevărat că mi s-a adus şi acest statut.

Aşa este şi normal. Sunt zece angajaţi ai Primăriei despre care eu ştiu că nimeni nu a dus nicio maşină acasă, nu a utilizat nimeni vreun vehicul în scop personal, toţi şi-au justificat, să spunem, prezenţa în actul de funcţionar public, aşa cum scrie în raport, să îşi facă treaba. Ceea ce s-a întâmplat şi cu mine în calitate de viceprimar (la data achiziţiei – n.r.)”, a declarat primarul Mihai Chirica în timpul conferinţei de presă.

In acest dosar mai multi angajati ai Primariei Iasi au fost audiati la DNA pentru achizitia a patru autoturisme

PublicitateArthrelix

Nu am decis sub nicio formă în mod direct, personal, pentru cineva anume. Niciuna dintre iubitele mele nu şi-a cumpărat Skoda. Ca urmare, nu am nicio emoţie din acest punct de vedere, dar trebuie să se facă lumină pentru că acolo sunt colegi care lucrau alături de mine, funcţionari din Primărie, contabili, directori economici, directori tehnici şi alţii.

Nici lor nu le e comod să discute pe un asemenea subiect. Nici eu nu o voi face. Trebuie să îşi găsească fiecare rolul şi adevărul în fiecare situaţie care atrage atenţia asupra unui organ de anchetă penală. În situaţia de faţă vorbim de <marele> dosar Skoda, autovehicule care de altfel nici nu mai sunt la noi, ci sunt predate operatorului de leasing“, a declarat primarul Chirica.

Intrebat dacă are sau nu sechestru pe bunuri, Mihai Chirica a evitat sa dea un raspuns.

Nu se poate aplica Legea 78 fără punerea de sechestre. O parte dintre ele au fost şi ridicate între timp, tot la propunerea judecătorilor. Prin urmare, s-au şi pus, s-au şi scos, se continuă”, a declarat primarul Mihai Chirica.

libris.ro

LĂSAȚI UN MESAJ