evomag.ro

Moș Nicolae ‘’la înălțime‘’ pentru copiii cu dizabilități

Știm că, din moși-stramoși, Moș Nicolae este așteptat de milioane de copii care își lustruiesc toate ghetuțele din casă. Ei bine…anul acesta, Moș Nicolae s-a antrenat să facă față gerului pe trasee speciale de escaladă și cu ajutoare de nădejdie pentru a aduce zambete pe chipurile copiiilor cu dizabilități.

Astfel, joi în sala de escaladă (Stradela Plopii fără soț 18-22, Iasi), Moș Nicolae a fost întâmpinat așa cum se cuvine de copiii care s-au cățărat după daruri.

La eveniment organizat de Asociația Zero Gravity și Primăria Municipiului Iași, au participat 15 copii cu dizabilități, cu varste cuprinse între 4 și 14 ani din cadrul Liceului Tehnologic Special ‘’Vasile Pavelcu’’ din Iași, alături de părinți, psihologi și psihopedagogi

”În mijlocul nostru a fost și Antonia, o fetita de 14 ani cu tatrapareză spastică de la naștere, o luptatoare care prin terapie, escaladă și kinetoterapie a reușit să facă progrese vizibile în recuperare. Si Adela, în vâstă de 5 ani, este o luptătoare. S-a născut prematur cu hipoacuzie neurosenzorială dar cu o dorință incredibilă de a cunoaște lumea prin imagini și zâmbete. Face terapie gratuit la școală iar prin escaladă reușește să se coordoneze mult mai bine pe diferite trasee prin vizualizarea obstacolelor, chiar daca are o deficiență de auz. Terapiile in cabinetele private sunt mult prea costisitoare pentru părinții care se chinuie zilnic cu recuperarea. Cele doua fetite, impreuna cu alti copii cu dizabilitati vor primi daruri de la Moș Nicolae abia dupa ce vor escalada traseele-surpriza, cu ajutorul tinerilor voluntari de la Asociația Zero Gravity”, au precizat reprezentanții asociației.

‘’Educație la înălțime’’

inpuff.ro

Evenimentul face parte din proiectul ‘’Educație la înălțime’’, demarat din luna iulie de Asociația Zero Gravity și finanțat de Primăria Municipiului Iași. Prin acest proiect am droit sa atragem atentia asupra situatiei copiilor cu dizabilități care  pot face progrese incredibile în recuperare și reintegrare în societate și prin terapii alternative. Misiunea Asociației Zero Gravity este de a susține și de a incuraja copiii cu nevoie speciale.

Escalada devine astfel o metoda non-formală de te terapie și invățare pentru ca apelează la abilitățile fizice, pshice și emoționale. Copiii cu deficiențe sunt îndrumați să exploareze mai bine mediul inconjurator, să iși dezvlte memoria, atenția și abilitatea de orientare pe un traseu cu obstacole. Si cel mai important, acest timp de terapie prin sport ajuta la creșterea încrederei în sine.

 

 

 

 

melimeloparis.ro

LĂSAȚI UN MESAJ