Costurile înregistrate de companiile de outsourcing în România sunt printre cele mai scăzute din regiune, București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara fiind în categoria celor mai ieftine destinații ale centrelor de Business Process Outsourcing (BPO) și Shared Services Center (SCC)

Companiile se referă la cele de call-center, IT, customer support, suport tehnic, payroll și bookkeeping, externalizate de companii sau furnizate în grup de un centru specializat.

Costurile stabilirii unui astfel de afaceri în Europa Centrală și de Est au crescut în ultimii ani, iar o mare parte a acestei majorări este determinată de evoluția salariilor.

Creșterea de salarii este considerată importantă pentru această industrie, dar nu este văzută ca un risc major pentru operatorii din domeniul BPO/SSC, potrivit unui raport al firmei Colliers International, care analizează Polonia, România, Ungaria, Cehia, Slovacia și Bulgaria.

Salariile în acest domeniu în România au încă spațiu de recuperat față de alte state din regiune, însă înregistrează deja un ritm de creștere alert, estimat la 14%, de circa trei ori mai rapid comparativ cu media ultimilor ani.

Iașul are printre cele mai mici costuri de operare dintre orașele din regiune, deși salariile sunt determinante.

LĂSAȚI UN MESAJ