bibloo.ro

Vom prezenta un comunicat de presă emis de Președintele PNL Iași, Costel ALEXE în care deputatul ieșean reușește minunea de a nu nu transmite nimic concret. Nu reiese clar de ce anume a abordat acest subiect legat de mediu, după cum nu reiese din context nici dacă a făcut ceva concret pentru Iași din perspectiva problematicii de mediu.

Este efectiv penibil modul în care unii oameni tineri din mediul politic ieșean încearcă să atragă asupra lor atenția publicului pe teme cu care nu au absolut nimic în comun.

Teme de altfel deosebit de importante pentru agenda publică ieșeană!

comunicat de presă

Pădurile-parc, un balon de oxigen pentru un Iași

cel.ro

Deși atenția opiniei publice este captată de agresivitatea cu care alianța PSD-ALDE sfâșie codul penal în dorința obsesivă de a salva corupții, se întâmplă și lucruri pozitive în România.

Zilele acestea se află în dezbatere publică și a primit avizul favorabil al comisiilor de specialitate o inițiativă legislativă privind trecerea unor suprafețe de fond forestier din domeniul public al statului, al Romsilva, în domeniul public al unităților administrative teritoriale, cu mențiunea clară și fără interpretare că suprafețele nu pot fi trecute în domeniul privat, iar toate amenajările și lucrările viitoare sunt clar reglementate.

Este o măsură extrem de utilă atât pentru Romsilva

Romsilva nu mai are resursele financiare și materiale pentru a construi și întreține căi de acces, alei, instalații de iluminat, mobilier ușor în aceste păduri-parc, dar mai ales pentru primăriile și consiliile județene, care astfel își îmbunătățesc suprafața verde pe cap de locuitor și le oferă cetățenilor noi zone de agrement și petrecere a timpului liber.

De menționat că fiind în domeniul public al unităților administrativ teritoriale, aceste păduri parc pot fi amenajate cu fonduri europene și/sau guvernamentale.

Având în vedere că localitățile medii și mari sunt într-o continuă expansiune și de foarte multe ori spațiul verde a fost sacrificat pentru construcția de locuințe sau parcuri industriale, cred că această măsura este benefică pentru populație și reprezintă un adevărat plămân verde menit să echilibreze dezvoltarea imobiliară!

Această măsură ar aduce în zestrea ieșenilor aproximativ 160 hectare de spațiu verde

Măsura ajuta enorm un oraș sufocat de incompetența administrativă a primarului Mihai Chirica, cel care a girează tot haosul urbanistic din ultimii 15 ani și care este recunoscut în comunitatea ieșeană pentru rolul activ pe care l-a jucat în cele mai mari două dezastre ecologice care au lovit Iașul “Minunea de la Ciric”, un telescaun nefuncțional si neprofitabil, amortizabil în 400 de ani, dar care a însemnat defrișarea unei suprafețe de 7 hectare de pădure și tăierea celor 70 de tei de pe Bulevardul Ștefan cel Mare și înlocuirea acestora cu salcâmi japonezi, un veritabil kitchs, completează Deputat Costel Alexe, Preşedinte PNL Iaşi.

apiland.ro

LĂSAȚI UN MESAJ