Patroana care a vrut să interzică romilor accesul într-un loc de joacă din Botoșani a ajuns să fie anchetată de Consiliul Național de Combatere a Discriminării, după ce a publicat pe Facebook un mesaj ce a stârnit controverse

Femeia le-a interzis romilor accesul în locul de joacă pe care-l gestionează, după ce un copil ar fi furat din gențile părinților.

În loc să depună plângere la Poliție, Mihaela Vasilică a scris pe Facebook o postare, în urma căreia a fost acuzată de rasism.

„Toţi cetăţenii de etnie romă au acces interzis în spaţiul nostru de joacă”. Este mesajul pe care Mihaela Vasilică, proprietara unui loc de joacă din Botoșani, l-a transmis pe Facebook, scrie observator.tv. Mesajul a fost distribuit de mii de oameni revoltați.

Mai mult, femeia a publicat și imagini și cu un copil despre care a susținut că ar fi comis furtul surprins de camerele de supraveghere. Reprezentanţii Direcției pentru Protecţia Copilului Botoșani s-au autosesizat

„S-A ÎNCĂLCAT DREPTUL LA IMAGINE PUBLICĂ AL COPILULUI ŞI AM SESIZAT ÎN ACEST SENS COMPARTIMENTUL DE SPECIALITATE. CHIAR DACĂ ESTE VORBA DE UN COPIL CU ANTECEDENTE, NU ERA DOAMNA ÎN MĂSURĂ SĂ REZOLVE ACEST CAZ”, A DECLARAT, PENTRU SURSA CITATĂ, ALEXANDRU COLBU, PROTECŢIA COPILULUI BOTOŞANI.

În plus, reprezentanții romilor au sesizat Consiliul de Combatere a Discriminării în acest caz. Plângeri s-ar fi făcut și împotriva polițiștilor care ar fi sfătuit-o pe Mihaela Vasilică să șteargă mesajul rasist, în loc să o ancheteze, notează sursa citaăt.

Totodată, comunitatea de romi a anunuțat că organizează un protest în fața mall-ului în care funcționează spațiul de joacă, după ce Mihaela Vasilică ar fi scris pe rețelele de socializare că femeile care poartă șlapi nu pot fi numite doamne.

LĂSAȚI UN MESAJ