bibloo.ro

Un nou proiect urbanistic de amploare este propus pentru zona fostei fabrici Nicolina: nu mai puțin de cinci blocuri cu 11 etaje. În spatele afacerii este patronul Hotelului Unirea, omul de afaceri Lucian Grecu, asociat cu alți parteneri. În cele cinci imobile ar putea fi amenajate peste 500 de apartamente.

Terenul este deținut de două firme Metex Roman SRL și Star Up Eurobrand, la prima dintre societăți fiind asociat Grecu, iar la cealaltă fiind parteneri de-ai acestuia. Firmele dețin o suprafață totală de 12.460 mp, iar indicatorii urbanistici propuși vizează un regim de înălțime cu două niveluri în subteranparter și 11 etaje, un procent de ocupare a terenului de 50% și un coeficient de utilizare a terenului egal cu 3,9 (raportul dintre suprafața construită desfășurată și parcelă). Blocurile vor avea o înălțime maimă de 40 metri.

Terenul este forma din două parcele, una, de 4.948 mp, fiind deținută de Metex, iar cealaltă, de 6.991 mp, de Start Up Eurobrand. Pe cea de-a doua parcelă menționată se află o hală de depozitare ce va fi demolată, în timp ce terenul Metex se află în spatele clădirii Nicolina Business Center.

În total, dezvoltatorii vor amenaja 570 de locuri de parcare: 497 pentru locuințele colective, 63 pentru spațiile de birouri și 10 pentru unitățile de comerț mici. Locurile de parcare vor fi amenajate la nivelul solului (175), la nivelul subsolului 1 (250) și la nivelul subsolului 2 (145).

cel.ro

În ceea ce privește spațiile verzi, proiectul prevede amenajarea în acest sens a unei suprafețe de 1.246 mp

Proiectul de PUZ pentru construirea celor cinci blocuri este în fază incipientă de aprobare și, deocamdată, se află în etapa de consultare publică.

De menționat că Metex SRL este una dintre cele mai profitabile companii ale lui Lucian Grecu, având, anual, un profit de circa un milion de euro.

Sursa: apix.ro

apiland.ro

LĂSAȚI UN MESAJ