babyliss-romania.ro

Performanță unică, de excepție, obținută de elevii ieșeni la Olimpiada Națională de Geografie, Brăila 2018 – trei elevi, din cei patru calificați pentru etapa internațională a Olimpiadei de Geografie, Quebec, Canada august 2018, sunt din Iași!

În perioada 1-7 aprilie, pe malul stâng al Dunării, la Brăila, s-a desfășurat ediția 2018 a Olimpiadei de Geografie. Au participat 210 elevi, din toate județele țării. Competiția a constat într-o probă teoretică scrisă, o probă practică de teren și probele de baraj.

Județul Iași a fost reprezentat de șase elevi, bilanțul competiției fiind unul foarte bun: toți elevii din lotul ieșean au fost premiați: premiu II (Bianca Solomon), o mențiune acordată de M.E.N. (Manuel Foșalău) și patru Premii Speciale (Andrei Sandu, Vameșu Călin, Porcișanu Robert și Ștefan Gheorghe).

Probele de baraj (interviu și probă scrisă), la care au participat 86 de concurenți, și anume cei care au obținut peste 80.00 de puncte la probele anterioare, au desemnat cei patru elevi care vor reprezenta România la cea de-a 15-a ediție a etapei internaționale a Olimpiadei de Geografie, ce va avea loc la Quebec, în Canada, în luna august a acestui an. Din lotul țării noastre fac parte trei elevi din Iași: Manuel Foșalău (clasa a XII-a, Colegiul Național “Emil Racoviță” prof. Mihaela Lesenciuc), Bianca Solomon (clasa a XI-a, Colegiul Național “Costache Negruzzi”, prof. Simona Iancu), Andrei Sandu clasa a XII-a, (Colegiul Național, prof. Cornelia Fiscutean). Din lotul ce va reprezenta România mai face parte și elevul Hamod Omar, de la Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” București.

Cei trei elevi se pregătesc de mulți ani pentru această calificare, având în spate, fiecare, un palmares deosebit, cu numeroase participări la etapele naționale și internaționale

Astfel, Manuel Foșalău a participat pentru a cincea oară la etapa națională a Olimpiadei de Geografie, la care, în fiecare an, a fost premiat și, anul trecut, a făcut parte din lotul național pentru Balcaniada de Geografie, ce a avut loc în Slovenia, unde a obținut o medalie de argint. Se pregătește pentru o carieră în domeniul geografiei, dorind să devină student al Facultății de Geografie din Iași.

cel.ro

Andrei Sandu a participat la numeroase etape naționale, iar anul trecut, la etapa internațională a Olimpiadei Interdisciplinare Științele Pământului, desfășurată la Nisa, în Franța, a obținut Medalie de Aur.

Bianca Solomon se află la prima participare internațională, dar a confirmat la etapele naționale, fiind o prezență constantă pe podium, în fruntea clasamentului național.
Sunt performanțe obținute la finalul unor ani de muncă asiduă, constantă, cu pasiune pentru știința studiată.

Etapa de la Brăila le-a adus împlinirea visului și a eforturilor depuse, de a participa la cea mai înaltă treaptă a competiției, etapa internațională, unde vor concura cu elevi pasionați de geografie din peste 40 de țări ale lumii. Se vor pregăti, așa cum au făcut-o și până acum, pentru a-și reprezenta țara cu cinste. Succes copii, sunteți modele pentru tineri de vârsta voastră!

apiland.ro

LĂSAȚI UN MESAJ