evomag.ro

Echipajele SMURD au răspuns la peste 2.000 de solicitări în ajunul Crăciunului, dar şi în prima zi de Crăciun

Şi pompierii au fost chemaţi pentru stingerea a 149 de incendii.

În cele două zile, în ajunul Crăciunului, dar şi în prima zi, 1.856 persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD, iar alte 15 persoane au fost salvate din incendii sau alte situaţii deosebite.

În ajunul şi prima zi a Crăciunului (24 şi 25 decembrie), la nivel naţional s-au înregistrat 2.266 situaţii de urgenţă. Pompierii au intervenit pentru stingerea a 149 incendii, iar echipajele SMURD au acţionat în 1838 cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat şi 13 cazuri pentru descarcerarea victimelor accidentelor rutiere. De asemenea, salvatorii au intervenit în 71 situaţii pentru deblocarea persoanelor surprinse în medii ostile, precum şi în alte 195 misiuni de protejare a comunităţilor”, a declarat IGSU.

În vacanţa de Crăciun, peste 5.100 de pompieri se află zilnic la datorie. 

“Reamintim cetăţenilor ca în această perioadă să manifeste prudenţă maximă la utilizarea sobelor sau mijloacelor de încălzit, să nu suprasolicite instalaţia electrică prin conectarea simultană a aparatelor casnice şi să nu lase copiii nesupravegheaţi în locuinţe”, este sfatul IGSU.
inpuff.ro

 

melimeloparis.ro

LĂSAȚI UN MESAJ