evomag.ro

Guvernul a alocat peste 2,7 miliarde de lei pentru reparaţia a 2.600 kilometri de drum

În acest an, vor fi construiţi circa 2.600 km de drum, cu 1.000 km mai mult decât în 2018. În acest scop, a fost prevăzut un buget de peste 2,7 miliarde de lei. Decizia a fost aprobată de Guvernul de la Chişinău miercuri, 3 aprilie.

1,7 miliarde de lei pentru reparația periodică a drumurilor 

„Aşa cum am promis, venim anul acesta cu proiectul Drumuri Bune 2. Şi dacă anul trecut am ajuns până la 1600 de km, anul acesta o să reparăm şi chiar o să construim până la 2600 km de drum. Bani pentru acest proiect sunt prevăzuţi atât în fondul rutier, cât şi nemijlocit în bugetul statului, până la 2,7 miliarde lei. Eu cred că oamenii anume aceasta aşteaptă de la noi: pe de o parte, proiecte de infrastructură, pe de alta, proiecte care ţin de dimensiunea socială” a menţionat Pavel Filip, potrivit unui comunicat de presă emis de  către Guvern.

 Pentru reparaţia periodică a drumurilor naţionale, locale, comunale şi a străzilor în Bugetul de stat pentru anul curent sunt planificate 1,7 miliarde de lei. Din aceşti bani  vor fi reparate drumuri în peste 1.000 de localităţi din ţară, conform propunerilor autorităţilor publice locale.

Din Fondul Rutier pentru drumurile publice naţionale va fi alocat peste 1 miliard 24 milioane de lei. Aproximativ jumătate din sumă, peste 498 milioane de lei, va fi utilizată pentru întreţinerea de rutină a drumurilor publice naţionale. Pentru efectuarea lucrărilor de reparaţie a drumurilor şi construcţii inginereşti (poduri şi pasaje peste cale ferată) sunt prevăzute circa 326 milioane de lei. Iar pentru extinderea drumurilor naţionale: proiectare, evaluare a drumurilor şi procurare a terenurilor sunt preconizate 20 milioane de lei.

În 2018, în cadrul Programul naţional „Drumuri bune” au fost reabilitaţi circa 1.600 km de drum în 1.200 de localităţi. Suma totală a investiţiilor a constituit peste 1,9 miliarde de lei, bani alocaţi din Fondul rutier şi din Bugetul de stat.

melimeloparis.ro

LĂSAȚI UN MESAJ